Radio Ognjišče
Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc

Novice

Bil je to čas pri nas

Tokratna oddaja iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te je prinesla odlomke s srečanja pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž, ki so ga konec aprila pripravile haloške pevke Trstenke ...

Medicinske sestre – ključni vir zdravja

Medicinske sestre imajo skupaj z zdravstvenimi tehniki velik vpliv na zdravje vseh prebivalcev, poudarjajo v sindikatu delavcev v zdravstveni negi. Na pomen zaposlenih v zdravstveni negi opominja ...

Za gibanje izkoriščajmo naravo

Obeležujemo svetovni dan gibanja, katerega namen je spodbujanje rekreacije, telovadbe in predvsem kakršnekoli telesne dejavnosti pri čim večjem številu prebivalstva. Na Nacionalnem ...

Petra Stopar

Pregled domačih dogodkov minulega tedna

Zaključuje se Teden molitve za duhovne poklice in Teden Evrope. Slovenija praznuje 10-letnico priključitve Evropske unije. A Slovenija se je prav v tednu praznovanja združene Evrope znašla ...

20 let po prisegi Nelsona Mandele

Mineva 20 let od prisege Nelsona Mandele kot prvega temnopoltega predsednika Južnoafriške republike. To je bil dogodek, ki ga nobena država ni spregledala - Slovenijo je na inavguraciji ...

Slovenija v Evropi

Pred dnevi me je devetletna hči spraševala, s kakšnim denarjem smo plačevali nekoč. In nato se je začela razlaga, kako smo v mojem otroštvu plačevali z dinarji, v moji ...

Tanja Dominko

Bo krščanstvo prihodnost Evrope?

Danes praznujemo Dan Evrope. Na današnji dan leta 1950 je namreč francoski zunanji minister Robert Schuman predstavil predlog o ustanovitvi Evropske skupnosti premoga in jekla. Ta pobuda ...

Marjana Debevec

Msgr. Trstenjak ni kriv

Glavni in odgovorni urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak ni kriv razžalitve v oddaji Spoznanje več, predsodek manj z dne 3. februarja 2012. Tako je odločila celjska sodnica Ingrid ...

Avdio player - naslovnica