Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

VIDEO: Prihod zaslužnega papeža Benedikta XVI. na beatifikacijo Pavla VI.

Svet | 19.10.2014, 14:39

Zaslužni papež Benedikt XVI. se je udeležil slovesne svete maše ob beatifikaciji papeža Pavla VI. in ob sklepu plenarnega zasedanja 3. izredne sinode o družini na temo Pastoralni izzivi družine v kontekstu evangelizacije.

Zadnjič se je zaslužni papež v javnosti pojavil konec septembra, ko je na Trgu sv. Petra potekalo srečanje papeža Frančiška z ostarelimi. Tudi tokrat je 87-letni upokojeni papež na prizorišče prišel peš, ob podpori palice in v spremstvu osebnega tajnika nadškofa Georga Gänsweina.

Frančišek je svojega predhodnika pred začetkom maše pozdravil. V nagovoru pa je že 28. septembra izrazil svoje veselje, da Benedikt XVI. živi v Vatikanu, saj ima tako občutek, je pojasnil Frančišek, da ima "doma modrega starega očeta".

Benedikt XVI. se je v javnosti pojavil tudi 27. aprila ob kanonizaciji Janeza XXIII. (1958-1963) in Janeza Pavla II. (1978-2005). 22. februarja se je udeležil konzistorija ob sprejemu devetih novih kardinalov v baziliki sv. Petra. Ob svojem odstopu 28. februarja lani je pojasnil, da si želi mirnega in z oči javnosti umaknjenega življenja v Vatikanu.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...