Radio Ognjišče
Petra MalenšekPetra Malenšek
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar

Teme

Državni zbor sprejel varčevalne ukrepe

Poslanke in poslanci so z 49 glasovi za in 31 proti sprejeli zakon o uravnoteženju javnih financ, ki prinaša varčevalne ukrepe na številnih področjih. Glede na dogovor s sindikati so ...

Vse več koristnikov ljudske kuhinje v Mariboru

Nadškofijska Karitas Maribor je v preteklih dveh letih, odkar v mestu obstaja njihova ljudska kuhinja Betlehem, pomoči potrebnim razdelila preko 37.000 prehranskih obrokov. Kot je povedal ...

Sodobne Marijine pesmi v Marijinem mesecu

V začetku Marijinega meseca maja je pri založbi Ognjišče izšla zgoščenka Marijinih pesmimi z naslovom ZDRAVO, MARIJA v slogu sodobne duhovne ritmične glasbe. Gre za ...

Uprizoritve drame o Lojzetu Grozdetu

Antonov oder je pred letošnjim kulturnim praznikom pripravil hagiografsko dramo o Lojzetu Grozdetu z naslovom Sem mislil, da sem sam. Predstavo bodo uprizarjali do konca meseca. Jutri ...

Francoski škofje po volitvah v državi

Novi francoski predsednik Francois Hollande se v pogovorih z evropskimi politiki, s katerimi se srečuje v dneh po zmagi na volitvah, osredotoča na premagovanje dolžniške krize v območju ...

19. Nikov študentski tek na Ljubljanski grad

Bliža se že 19. Nikov študentski tek na Ljubljanski grad, ki se bo začel v ponedeljek, 14. maja 2012, ob 19.00 in bo potekal pod geslom Tečem za podnebno solidarnost in pravičnost.

9. maj – Dan Evrope

Evropa današnji dan pozna kot dan zmage nad nacizmom in fašizmom. 9. maja 1945 se je namreč uradno končala druga svetovna vojna. Pet let kasneje pa je bila podpisana Schumanova ...

Petra Stopar

Jaz, bogoslovec – kratek film o življenju bogoslovca

V minulih dneh so na spletu objavili kratek film z naslovom Jaz, bogoslovec režiserja Davida Sipoša. Film v nekaj minutah predstavi življenje bogoslovcev v Bogoslovnem semenišču v ...

Papež ameriškim škofom o vzgoji mladih generacij

Papež Benedikt XVI. je nedavno sprejel škofe iz Združenih držav Amerike, ki se v Vatikanu mudijo na obisku ad limina apostolorum. Škofje prihajajo iz držav New Mexico, Arizona, ...

Avdio player - naslovnica