Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Spletna knjigarna Ognjišče (foto: http://knjigarna.ognjisce.si/)
Spletna knjigarna Ognjišče

Izredno ugodna poletna ponudba Ognjišča

Slovenija | 14.07.2012, 00:36

Kakor prejšnja leta so tudi tokrat pri reviji Ognjišče pripravili posebno počitniško ponudbo knjig Ogledate si jo lahko na 26. strani julijske revije Ognjišče. V njej je kar 26 knjig, ki vam jih ponujajo samo po en evro, ter tri po pol evra

Poleg tega, da so knjige zelo poceni, lahko z nakupom nad 20 evrov (tudi z nakupom drugih knjig, ne samo iz posebne ponudbe) dobite posebno ležalko z znakom Ognjišča. To je tudi namig, da se zleknete nanjo na plaži, v senci gozda ali domačega vrta in vzamete knjigo v roke. Ponudba velja do 31. avgusta 2012 oziroma do razprodaje zalog. Ne pozabite, da spada v poletno ponudbo tudi domiselna otroška knjiga Kdo vse je v barki. Dobili jo boste po polovični ceni in se z njo lahko otroci igrajo tudi na plaži ali v bazenu, saj je iz nepremočljivega materiala.

Sicer je junijsko Ognjišče že prva počitniško obarvana številka revije. Številni ljudje tarnajo, da nimajo časa za branje, ker morajo v službo in hiteti po raznih drugih opravkih in obveznostih. Poleti številne obveznosti odpadejo, vzamemo si dopust in to je odlična priložnost, da vzamemo v roke knjigo. V uvodnik v julijsko številko je Gregor Čušin o počitniškem branju lepo napisal: „Nazadnje v kovček vržemo še počitniško branje. Običajno kaj lahkega, da „pošljemo možgane na pašo“! A zakaj ne bi letos vzeli kaj za „dušno pašo“? Naj se vaša duša napoji in prepoji s čim svetim. Da se bo vaš duh oddahnil in nadihal na Oddihu!“ Po Čušinovem predlogu velja vzeti v roke dobro, duhovno bogato knjigo.

Ko govorimo o poletnem branju, ne moremo tudi mimo priporočila, ki ga je papež dal vernikom. Predlagal jim je, naj na počitnice vzamejo s seboj Sveto pismo in ga beremo. Več spodbud in koristnih nasvetov o pomenu branja Svete knjige je dal novi koprski škof Jurij Bizjak v tokratni rubriki Gost meseca. Priporočil nam je tudi knjige, ki nam bodo pomagale razumeti sporočilo Svetega pisma. Tudi teh je precej izšlo pri Ognjišču.

Več: Knjigarna Ognjišča

Slovenija, Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.