Matjaž Merljak
Matej Kržišnik
Rok Mihevc

Oddaje

Negativnih misli ne poosebljajmo, vsem se kdaj pa kdaj porodijo.   (photo: PixaBay) Negativnih misli ne poosebljajmo, vsem se kdaj pa kdaj porodijo.   (photo: PixaBay)

Evropa nagradila slovenske psihologe

Marko Vrtovec, predsednik Društva psihologov Slovenije, je v pogovoru za naš radio dejal, da so po njegovem mnenju nagrado dobili zaradi hitrega odziva, ki je bil ključen.

Ni dovolj samo obrezati, potrebno je poskrbeti tudi za pravo rast. Sadjar Matjaž Maležič med prikazom oblikovanja krošnje. (photo: Osebni arhiv) Ni dovolj samo obrezati, potrebno je poskrbeti tudi za pravo rast. Sadjar Matjaž Maležič med prikazom oblikovanja krošnje. (photo: Osebni arhiv)

Ta teden sadimo sadna drevesa

Pogovor smo namenili sadjarskim vprašanjem in izzivom. Naš gost je bil sadjar Matjaž Maležič. Spomladanske temperature nas kličejo v vrtove, sadovnjake. Toplo sonce, ki pada na temna debla dreves, ...

Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič (photo: Alen Salihović) Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič (photo: Alen Salihović)

Zorčič: »Državni zbor je hiša konflikta«

Kdor se ni sposoben pogovarjati, na dolgi rok ne bo uspešen, je prepričan predsednik državnega zbora Igor Zorčič, ki se strinja, da je parlament predvsem prostor dialoga, a hkrati tudi konflikta. ...

Pevki iz Šentija pri Velenju (photo: Vesna Sever Borovnik) Pevki iz Šentija pri Velenju (photo: Vesna Sever Borovnik)

»Nocoj bo pa gvišno, oje, oj«

Za zadnjo februarsko oddajo sem iz našega bogatega arhiva izbrskala tri skupine, ki sem jih posnela leta 2010 na svojih popotovanjih po naši deželi.

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Zimski čas je načeloma zelo primeren za vgradnjo talnih oblog, seveda na ravno, čisto, suho, gladko podlago, ki je osnova (photo: krakenimages / Unsplash) Zimski čas je načeloma zelo primeren za vgradnjo talnih oblog, seveda na ravno, čisto, suho, gladko podlago, ki je osnova (photo: krakenimages / Unsplash)

Vinil, laminat ali parket?

V tokratni oddaji smo govorili o talnih oblogah. Če ste tik pred prenovo ali gradnjo svojega doma, bo vsekakor zanimivo izvedeti, kako se odločiti glede parketa, kakšne so lastnosti laminatov, ...

Za zdravo srce veljajo priporočila, ki veljajo za zdravje nasploh: zmerna telesna teža, gibanje, zdrava prehrana (photo: Ryan 'O' Niel / Unsplash) Za zdravo srce veljajo priporočila, ki veljajo za zdravje nasploh: zmerna telesna teža, gibanje, zdrava prehrana (photo: Ryan 'O' Niel / Unsplash)

Ožji pas - bolj zdravo srce

V kakšni povezavi sta ožji pas in boljše zdravje, kakšen je vpliv prekomerne telesne teže na zdravje srca, kako je poskrbljeno za srčne bolnike v času epidemije in kakšno je priporočilo bolnikom s ...

Maska - osrednji del oprave (photo: Vesna Sever Borovnik) Maska - osrednji del oprave (photo: Vesna Sever Borovnik)

Pevci zapojte: "Šeme brez treme"

Na Slovenskem imamo pravo bogastvo pustnih mask. Sčasoma so se v različnih pokrajinah in krajih ter med družbenimi plastmi razvile raznovrstne oblike pusta. Pustni karnevali in povorke se odvijajo ...

Kateri ukrepi znotraj protikoronske zakonodaje so na voljo za podjetnike, kako jih koristiti? (photo: Chris Greene / Unsplash) Kateri ukrepi znotraj protikoronske zakonodaje so na voljo za podjetnike, kako jih koristiti? (photo: Chris Greene / Unsplash)

Protikoronska zakonodaja

Z nami je bila Nina Scortegagna Kavčnik iz Obrtno podjetniške zbornice Slovenije, ki nam je pojasnila, kateri ukrepi znotraj protikoronske zakonodaje so na voljo za podjetnike, kako jih koristiti, ...

Začimbe se dodajajo v jedi na začetku, zelišča na koncu. (photo: rawpixel.com) Začimbe se dodajajo v jedi na začetku, zelišča na koncu. (photo: rawpixel.com)

Uroš Mencinger o receptih, okusih in začimbah

Kako se v naših kuhinjah znajdemo s tujimi jedmi, poznamo začimbe, jih znamo uporabljati, znamo hrano sploh pravilno uživati? Z nami je bil Uroš Mencinger, ki s soprogo Violeto vodi Šolo okusov, ...