Radio Ognjišče
Maja Morela ČukMaja Morela Čuk
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Marjana DebevecMarjana Debevec

Nataša Ličen

Nataša Ličen je voditeljica na Radiu Ognjišče.

  • Patricija na nedavnem nastopu s Placidom Domingom  (photo: Osebni arhiv)
    17.03.2023, 21:30

    Patricija Avšič, mlada violinistka, ki je nastopila s Placidom Domingom

    Mlada violinistka navdušuje mednarodni glasbeni svet. Očarala je tudi nas s svojo sproščenostjo, neposrednostjo in iskrivostjo. Po drugi strani pa tudi s profesionalnostjo in spoštljivostjo. Ob vstopu v Teden katoliškega šolstva, ki ima dobrodelno noto v pomoč učencem in dijakom iz socialno šibkejših družin za njihovo uspešno dokončanje šolanja, smo jo povabili v studio.

  • Partnerstvo je treba gojiti, sožitje se ne zgodi samo po sebi.  (photo: PixaBay)
    14.03.2023, 21:00

    Jože Ramovš: "Kar delamo proti biološki naravi, je zaletavanje z glavo skozi zid."

    Partnerski vlogi v današnji družbi namenjamo veliko pozornosti. Kar pomeni, da je v preteklosti to področje škripalo. Ljudi je marsikaj bodlo, imeli so težave in zato se je močan tok razuma, razumevanja in hotenja začel usmerjati v reševanje partnerskih težav. To je dobro.

  • Marko Juhant, specialni pedagog. Sledite mu lahko na Cmrlj.biz (photo: Izidor Scek)
    11.03.2023, 16:14

    Marko Juhant: "Zadovoljstvo, ki ga občutimo pri delu z lastnimi rokami, je dolgotrajnejše kot pri zmagi na tekmi."

    V oddaji “Za življenje “smo k pogovoru povabili Marka Juhanta, specialnega pedagoga, ga uvodoma vprašali, kako sta se zanj odvrtela zadnja dva meseca, od našega prejšnjega srečanja pred mikrofonom.

  • Kaj ni to dobro, če lahko par združuje svoja veselja in skupaj gradi poslovno pot? (photo: Osebni arhiv)
    10.03.2023, 21:30

    Sašo in Neža Šketa: Jedi, pripravljene v enem loncu ali ponvi, so trend.

    V postu, ko si nekateri načrtno odmerijo manj hrane, ali se odločijo vsaj za bolj zdravo prehranjevanje, je tudi priložnost za premislek o odpadkih v kuhinji, o prevelikih količinah hrane, ki jih prinesemo domov in ne zmoremo vsega pravi čas porabiti, potem pa to zavržemo, torej o bolj trajnostnem prehranjevanju. Slišali smo, da Sašo Šketa s svojo ženo Nežo, ustvarja v kulinaričnem studiu na Vrhniku, pa smo potrkali na vrata njunega delovnega okolja in se pogovarjali, kako v svet vsakdanjega prehranjevanja vstopiti odgovorneje in bolj trajnostno.

  • Suzana v najljubši uniformi (photo: Osebni arhiv)
    09.03.2023, 18:00

    Suzana Anžur: Brez pridnih rok gasilcev in gasilk, zdravega razmišljanja, spoštovanja, gasilstvo ne more delovati.

    V Sloveniji so le štiri ženske zaključile izobraževanje za poklic gasilke. V operativnem sestavu gasilcev pa je Suzana trenutno edina. Na svoje delo je zelo ponosna. Z gasilstvom je povezana že vse od majhnih nog, pritegnilo jo je najprej prijetno druženje. Ker ji je bilo všeč, je ostala in gasilstvu ostaja zvesta že več kot trideset let.

Avdio player - naslovnica