Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar

Nataša Ličen

Nataša Ličen je voditeljica na Radiu Ognjišče.

  • V živlejnju se ljubezen hrani s trenutki lepega, z lepim v ljudeh in stvareh.  (photo: PixaBay)
    11.06.2022, 12:00

    Alenka Rebula: Odnosi so umetnost. Ljubezen potrebuje lepo.

    Vsak ima kaj, kar obožuje. Če bi na takšen način obravnavali odnose, bi bili rezultati drugačni. Eden od načinov, kako se približati življenju v miru z drugimi je, da pogledamo v katerih odnosih z drugimi se mi počutimo dobro in drugi z nami, da najprej le opazujemo in gremo nato v druge, boljše poizkuse. Vsak od nas je pridobil določeno znanje, se priučil reakcij, v prepričanju, da je to edina pot.

  • Dr. Gregor Dolinar (photo: Osebni arhiv)
    09.06.2022, 18:00

    Dr. Gregor Dolinar: Brez električne energije smo slepi, mrzli, ničesar ne moremo.

    Elektrotehnika je področje, ki nas vodi v prihodnost. V studio smo na pogovor povabili strokovnjaka, ki se v teh vodah odlično znajde, matematika, vodjo Laboratorija za uporabno matematiko in statistiko na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, kjer je od leta 2017 tudi dekan.

  • Marko Verdenik iz Združenja DrogArt (photo: Rok Mihevc)
    03.06.2022, 13:07

    Marko Verdenik iz DrogArta: Nevarno je, če droge uporabljamo za blaženje stisk

    Pred nami so prosti tedni, počitnice, ko bo več druženja in zabav, na katerih se bo morda uporabljalo tudi droge. Če se odločimo za odhod na zabavo, najprej poskrbimo za varen prevoz, posebej ob zaužitju alkohola ali drugih psihofizičnih substanc, da pazimo drug na drugega in se s prijatelji držimo skupaj. Če pa do težav vseeno pride, pa da se obrnemo na osebje v klubih, na varnostno ali strežno službo. Najprej je treba pomagati in se nato soočati s posledicami.

  • Sašo Šketa z eno od svojih zadnjih kuharskih knjig (photo: Rok Mihevc)
    02.06.2022, 18:00

    Sašo Šketa: Nikoli ne hitim, ko kuham. Kuhanje je zame umetnost.

    Kuhanje v naši družbi postaja vse bolj umetnost. Kuhanje je kot teater, pravi Sašo, več plasti ima in za vsakogar se najde določen pristop. Sašo Šketa ustvarja recepte, je kulinarični vplivnež znan po okusnih in enostavnih receptih, ki jih že več kot dvanajst let beleži na spletnih straneh, izdaja tudi kuharske knjige, lani sta izšli o veganski kuhinji in o enostavnih, a kakovostnih jedeh. Svojo kuhalnico vrti tudi v televizijskih oddajah, sodeluje z več domačimi in tudi mednarodnimi podjetji, redno snema video posnetke v kulinaričem studiu, kar je posebna zgodba, ti dosegajo do dvajset tisoč ogledov.

  • Klemen Selakovič (photo: Rok Mihevc)
    20.05.2022, 12:44

    Klemen Selakovič: Iščem zimzelene modrosti

    Srečala sva se dva spraševalca, z dveh različnih medijev, skupaj pred mikrofonom. Podcasti, oziroma pododdaje, so trenutno ena bolj priljubljenih oblik, v bistvu so kot pogovorne radijske oddaje, a na voljo kadarkoli. Vse več je uporabnikov podcastov. Med podcasti so tudi vsebine našega radia, ob klasičnem radijskem delu ustvarjeno ponudimo še v drugačni različici.