Robert Božič
Marko Zupan
Silvestra Sadar

Nataša Ličen

Nataša Ličen je voditeljica na Radiu Ognjišče.

 • Vsake toliko je dobesedno treba potegniti ročno in se sprostiti. (photo: pixabay)
  26.03.2020, 18:00

  Nam lahko izstop, čeprav ne po lastni izbiri, obudi smisel?

  Življenje teče, odnosi in ljudje v njem se spreminjamo. Dogajajo se (nam)nove stvari, zato moramo ostati dojemljivi, odprti in se znati prilagajati. Razmere, v katerih smo se nepričakovano znašli, pred nas postavljajo številne izzive. V stiski smo, ker to ni bila naša odločitev, navdaja nas z negotovostjo. Mnogi pa izrabljajo čas doma za vnovično odkrivanje dejavnosti, ki jih zanimajo in jim prinašajo veselje

 • Čas trenutne preizkušnje je lahko čas velikega upanja za več človečnosti med nami. (photo: pixabay)
  24.03.2020, 21:00

  Živeli smo v gluhem času zazrtosti vase, zdaj smo se prebudili. Zato je to tudi čas upanja.

  Doživljamo nekaj, česar še ni bilo. Vsak se na to odziva po svoje, nekateri tudi s stisko, strahom in tesnobo. Za mnoge je osama huda preizkušnja, saj se predvsem ostareli in onemogli, ki so sami, najbolj veselijo prav ure, ko jih kdo obišče, jih neguje, prinese hrano, poskrbi za najosnovnejše. Povezujmo se zato, posebej z najbolj osamljenimi, na sodobne načine, na daljavo.

 • Kaj so virusi? Na spletnih straneh Hiše eksperimentov si lahko ogledate zadnje predavanje dr. Mojce Rajter (photo: pixabay)
  23.03.2020, 13:33

  Epidemije, koronavirusi in drugi strahovi

  Dr. Miha Kos pravi, naša obramba so možgani. Zato jih je treba razvijati, krepiti in vsak dan trenirati, da ne atrofirajo, torej začenjajo izgubljati svoje sposobnosti. Prav možgani nam bodo pomagali, da se bomo izvili tudi iz sedanjih razmer.

 • Potrebujemo temeljito očiščenje v duhovnem dojemanju sveta in naše biti. (photo: pixabay)
  23.03.2020, 11:21

  Dr. Marko Pavliha: Ob tehnološkem razvoju smo pozabili na razvoj zavesti

  Tehnološko smo v zadnjih nekaj desetletjih zelo napredovali, v ozadju pa je ostalo duhovno napredovanje ali razvoj zavesti. Edino prav bi bilo, da bi ljudje zoreli na vseh področjih vzporedno. Trenutne okoliščine so zato velik preizkus človeštva enaindvajsetega stoletja.

 • Marko Juhant (photo: Rok Mihevc)
  14.03.2020, 11:50

  Postajamo dron starši

  Marko Juhant, specialni pedagog, pri svojem delu znova opaža znake pretirane zaščite staršev do svojih otrok. Vmes je bilo obdobje, ko to ni bilo izrazito, zdaj pa spet stopa v ospredje.