Robert Božič
Marko Zupan
Silvestra Sadar

Nataša Ličen

Nataša Ličen je voditeljica na Radiu Ognjišče.

 • Beseda razumevanja, svetovanja, podpore, je izrednega pomena (photo: Pixabay)
  13.05.2020, 10:56

  Virus ostalih bolezni ni ustavil

  Številni, ki jih pestijo kronične težave z zdravjem ali imajo hude oblike bolezni, so bili v preteklih tednih soočeni še z dodatno stisko. Negotovi so bili o poteku njihovega zdravljenja, se spraševali ali je bolje ostati doma, lahko sploh obiščejo ambulanto in podobno. Njihove stiske so se nehote postavile v ozadje.

 • Dobro delo za druge nas obogati in dviguje duha (photo: Pixabay)
  11.05.2020, 11:44

  Tudi doma lahko naredimo veliko dobrega za druge in za bolj zedinjeno družbo

  V oddaji, ki jo na radiu Ognjišče pripravljamo z mladimi za mlade, v Mladoskopu, smo predstavili vsebine ob letošnjem Tednu za zedinjen svet, ki je bil po vsem svetu prvih sedem dni v maju.

 • Mag. Peter Markič (photo: Nataša Ličen )
  09.05.2020, 18:00

  Spoznavamo, da v resnici potrebujemo zelo malo

  Ko sem pristen, ko si ne izmišljujem, ko ne »nakladam«, sem deležen največje pozornosti učencev, študentov. To potrebujejo, je v pogovoru za oddajo Naš gost dejal mag. Peter Markič, univ. dipl. psiholog. Ko ugotovimo, da nimamo samo mi težav, ampak jih imajo tudi ostali, je naša težava takoj manjša, dodaja.

 • Kar navduši, največ nauči. (photo: Pixabay)
  09.05.2020, 14:30

  Ljudje kot zrak potrebujemo stik

  Več raziskav je v zadnjih tednih pokazalo, da smo ljudje ustvarjeni za navezovanje, povezovanje z drugimi, za izmenjavanje. Mnogi so v zadnjih tednih zadrževanja doma najbolj zahrepeneli prav po stiku z drugimi, po druženju.

 • Smo izgubili stik z realnim delom? (photo: pixabay)
  01.05.2020, 16:24

  Proces izgube dela ima svojo krivuljo, ki jo težko preskočimo

  Ne upirajmo se vetru, ujemimo ga v jadra. To je zelo pomembno, zlasti v današnjem času, ker spremembe razburkajo naše vsakdanje življenje. V nestanovitnem obdobju je pomembno najti osebno stabilnost in čvrstost.