Marjan Bunič
Boštjan Smole
Silvestra Sadar

Nataša Ličen

Nataša Ličen je voditeljica na Radiu Ognjišče.

 • V Sloveniji imamo številno požrtvovalno zdravniško osebje (photo: Pixabay)
  20.05.2020, 12:27

  Posamezniki imamo izjemno moč, le zavedamo se je ne

  Kriza je odprla številne nove poti in možnosti drugačnega razmišljanja, tudi v šolskem in zdravstvenem sistemu. Bolj jasno se je pokazala vrednost digitalnega okolja, ki nam je omogočalo vsaj virtualni stik.

 • Andrzej Gosek (photo: Izidor Šček )
  18.05.2020, 14:13

  Rojak o svetem papežu

  Andrzej Gosek je duhovnik, poljskega rodu, ki že dobro desetletje deluje v Sloveniji. Trenutno v župniji Kašelj - Zalog, drugo leto pa je tudi soupravitelj v župniji Zadobrova. Z njim smo se pogovarjali o njegovem sorojaku, ob stoletnici rojstva svetega papeža Janeza Pavla II.

 • Leta 1996 so otroci zapeli papežu Janezu Pavlu II. za rojstni dan (photo: Osebni arhiv Polone Koželj)
  18.05.2020, 08:26

  Polona Koželj: Pela sem svetniku

  Bil je 18. maj leta 1996, ko je papežu Janezu Pavlu II, za rojstni dan na nadškofiji Ljubljana, voščila skupina otrok. Med njimi je bila, takrat desetletna, Polona Koželj.

 • Posameznik seveda ima moč, a ni vsemogočen. (photo: Pixabay)
  14.05.2020, 17:45

  Utopija o vsemogočnosti posameznika je kot peščeni grad

  V preteklih desetletjih smo kot družba živeli v svetu utopičnega iskanja popolne sreče in zadovoljstva. Pretirano smo poudarjali pomen samopodobe, posameznikove zmožnosti reči ne, zavzemanja za svoja stališča in podobno.

 • Kobilčina Kofetarica se zdaj že bolj veselo nasmiha ob vnovičnem prihodu obiskovalcev v Narodno galerijo (photo: ng.si)
  13.05.2020, 12:26

  Kobilčina Kofetarica osamljeno pije kavo

  Šolskih skupin, ki so v preteklih letih tako poživljale Narodno galerijo, v zadnjih tednih ni. Zaradi postopnih sprostitev varnostnih ukrepov pa se osrednja slovenska galerija, z največjo zbirko likovnih del, počasi le vrača v navidezno normalo.