Robert Božič
Marko Zupan
Silvestra Sadar

Nataša Ličen

Nataša Ličen je voditeljica na Radiu Ognjišče.

 • Ljubezen do lastne zemlje (photo: pixabay)
  17.04.2020, 07:44

  Brez kmeta velikonočnih jedi na naših mizah ne bi bilo

  Smo v velikonočnem tednu in tradicijo praznika, kakršno ohranjamo danes, je ustvaril slovenski kmet. Tako je v četrtkovem popoldnevu na Radiu Ognjišče povedala Nastja Gregorec, regijska predstavnica Pomurja iz Društva slovenske podeželjske mladine Sv. Jurij ob Ščavnici.

 • Narava ustvarja počasi, s potrpežljivostjo, a vztrajno. (photo: pixabay)
  11.04.2020, 11:55

  Alenka Rebula: Zbranost umirja. Osredotočenost ustvari mrežo notranjega reda in miru.

  Mnogim se je v zadnjih tednih zamajal občutek varnosti. Vajeni smo, da varnost gradimo na načrtih za prihodnost. Mislimo, da lahko vse predvidimo. Do določene mere je to razumljivo in tudi modro. Toda, globlje občutke varnosti pa to ne napolni.

 • Bomo, kot danes solato ali krompir, kmalu sami pridelali tudi elektriko? (photo: Pixabay)
  08.04.2020, 12:18

  Bomo, kot danes solato ali krompir, kmalu sami pridelali tudi elektriko?

  Obdobje, v katerem smo, je priložnost za poglobljen premislek o tem, kaj je res pomembno v življenju. Prvo, kar lahko in smo bili prisiljeni črtati, je pretirano potrošništvo. "To je zdaj odpadlo in, povem po pravici, prav nič ga ne pogrešam in upam, da bo tako tudi ostalo", je v pogovoru za oddajo "Via positiva" povedal prof. dr. Robert Golob, predsednik uprave Družbe GEN-I.

 • Na cestah ne prekoračimo hitrosti, te dni je na njih več delavcev, ki vzdržujejo določene odseke. (photo: pixabay)
  03.04.2020, 12:57

  Bolj prazne ceste niso prizorišče za divjanje. Na cestah je namreč več delavcev za vzdrževanje.

  Na DARSU so takoj ob nastopu epidemije začeli pospešeno z obnovami cest zaradi občutno manj prometa. Ekipe so prilagodili razmeram in jih preorganizirali.

 • Dr. Jože Ramovš (photo: Rok Mihevc)
  31.03.2020, 10:36

  Jože Ramovš: "Če v življenju ne najdemo smisla, bomo slej ali prej nesrečni"

  Smisel je nekaj vsakdanjega. Spremlja nas in se spreminja. Če človek ne doživlja, da tisto, kar misli, kar dela, kar čuti, kar se mu godi, ima nek smisel, potem živi iz dneva v dan, kot rečemo "brez zveze", živi naključno. Zato je težnja po smislu globoko v človeku. O smislu smo se v Svetovalnici, tretji dan letošnjega Radijskega misijona, pogovarjali s prof. dr. Jožetom Ramovšem, predstojnikom Inštituta Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje.