Slavi Košir
Jakob Čuk
Helena Križnik

Robert Božič

Robert Božič je urednik in voditelj na Radiju Ognjišče.

 • Stari oče z vnukinjo (photo: Pixabay)
  01.10.2022, 05:58

  Kdaj končno do ustrezne ureditve področja dolgotrajne oskrbe starejših?

  »Na področju dolgotrajne oskrbe Slovenija dobrega četrt stoletja zaostaja za evropskim povprečjem. Nimamo zakona, oziroma, imamo ga, pa ne vemo ali ga bomo uveljavili, ali na nek način novega naredili, tako da tukaj ni bilo ne politične, ne strokovne, ne civilne volje in ne iniciative, da bi te stvari urejali pred 25 leti, kot so to delali naši sosedje...« je v zadnji oddaji Za sožitje opozoril dr. Jože Ramovš, prestojnik Inštituta za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje Antona Trstenjaka.

 • Vsako gospodinjstvo je vsak teden bombardirano z goro trgovskih reklamnih letakov letakov (photo: ARO)
  20.09.2022, 14:09

  Prehranska draginja: Zakaj izgubljati čas z mehkim pristopom?

  Včeraj je vlada končno zagnala že pred precej časa obljubljeni Primerjalnik cen osnovnih živil. Med ljudmi je zbudil precej pozornosti, saj se je, verjetno zaradi precejšnjega obiska, spletna stran včeraj zvečer na trenutke zatikala.

 • Cerkev Marije Tolažnice žalostnih v Logu pri Vipavi (photo: Oton Naglost)
  08.09.2022, 09:06

  Pri Mariji tolažnici sklepamo letošnje šmarno romanje

  Na praznik Marijinega rojstva radijski kolesarji zaključujejo letošnje romanje Od Marije k Mariji. Ob 10.00 se bodo zbrali v Logu pri Vipavi, kjer bo v tamkajšnjem svetišču Marije tolažnice žalostnih slovesno bogoslužje ob današnjem prazniku. Sveto mašo bomo v živo prenašali na naših valovih.

 • Na vrhu današnji dopoldanskih klancev, tik pred spustom v Vipavsko dolino (photo: Rok Mihevc)
  07.09.2022, 21:20

  Od Marije k Mariji 2022: 2. dan

  Letošnje kolesarsko romanje »Od Marije k Mariji« so radijske sodelavke in sodelavci zgodaj zjutraj začeli v Logatcu. Danes jih romarska pot vodi proti Vipavski dolini. Najprej jih čaka kar zahteven vzpon in nato blagodejen spust do Podkraja in Cola, sledi srečanje v Vipavi in Podnanosu, nato se jim obeta vzpon čez Goče proti Ajdovščini, kjer se bo srečanje zgodilo v Šturjah ob kipu Filipa Terčelja, zaključek današnje poti pa bo zvečer v Vipavskem Križu.

 • Odhod z Brezovice. Čez Barje do Preserja... (photo: Rok Mihevc)
  06.09.2022, 22:47

  Od Marije k Mariji 2022: 1. dan

  Radijske sodelavke in sodelavci že dvanajstič s kolesom romamo. Letos smo romanje začeli pri »Mariji v Leščevju«, zaključili pa ga bomo pri Mariji Tolažnici žalostnih v Logu pri Vipavi. Prvi dan nas romarska pot vodi od Dobrove, mimo Brezovice, Preserja, Borovnice, Horjula, Vrhnike do Logatca, kjer bomo prenočili.