Slavi KoširSlavi Košir
Mark GazvodaMark Gazvoda
Helena KrižnikHelena Križnik

Robert Božič

Robert Božič je urednik in voditelj na Radiju Ognjišče.

 • Novorojeni (photo: Esudroff / Pixabay)
  26.06.2024, 06:08

  Švica: Stopnja rodnosti najnižja doslej

  Lani se je v Švici rodilo le 80.000 otrok, kar je skoraj tri odstotke manj kot leta 2022, ki velja za doslej najbolj črno leto glede števila rojstev v tej bogati alpski državi. Število rojstev pada tako med švicarskimi materami, kot tudi med materami s tujim državljanstvom.

 • Požar v tovarni litijevih baterij (photo: X.com / AZ Intel)
  24.06.2024, 11:51

  V požaru v južnokorejski tovarni baterij umrlo najmanj 20 ljudi

  V tovarni litijevih baterij v mestu Hwaseong blizu južnokorejske prestolnice Seul je izbruhnil velik požar, v katerem je umrlo najmanj 20 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije. Gasilci se še vedno borijo z ognjem, doslej so uspeli rešiti približno 80 od več kot 100 ljudi, ki so v času izbruha požara delali v tovarni.

 • Plinsko-parna enota (PPE-TOL) predstavlja največjo energetsko-okoljsko naložbo Energetike Ljubljana doslej. Omogočila bo 70-odstotno zmanjšanje uporabe premoga ter s tem pomemben korak v umikanju premoga iz Ljubljane in Slovenije. (photo: Energetika Ljubljana)
  24.06.2024, 10:04

  Slovenci odlični pri varčevanju z energijo

  Agencija za energijo je objavila, da smo po začasnih podatkih v Sloveniji lani dosegli 2296 gigavatnih ur prihrankov energije pri končnih porabnikih, kar je bistveno več, kot je zahtevano. Zavezanci za doseganje prihrankov energije so po zakonu dobavitelji električne energije, toplote, zemeljskega plina ter tekočih in trdnih goriv. Pri svojih končnih odjemalcih morajo z različnimi energetskimi storitvami in ukrepi dosegati čim večje prihranke energije.

 • Papež Frančišek pri angelusu (photo: Divisione Produzione Fotografica)
  09.06.2024, 21:04

  Papež poziva k nujni pomoči Gazi in spodbuja prizadevanja za mir

  Sveti oče je po opoldanski molitvi spomnil, da bo v torek v Jordaniji potekala mednarodna konferenca o humanitarnih razmerah v Gazi in na 10. obletnico molitve za mir v Sveti deželi, ki je potekala v Vatikanu. Ponovno je pozval k miru v Palestini, Izraelu, Ukranjini in Mjanmaru.

 • Sudanski begunci (photo: UNHCR/Ala Kheir)
  02.06.2024, 22:01

  Papež Frančišek poziva k miru v Sudanu, saj milijonom grozi lakota

  S Trga svetega Petra ponovno odmeva papežev poziv k miru. Poleg Ukrajine, Palestine, Izraela in Mjanmara je opoldne mednarodne voditelje in sudanske oblasti pozval, naj pomagajo Sudanu, kjer bo 18 milijonov lačnih ljudi umrlo, če jih ne bo dosegla pomoč.