Marjan BuničMarjan Bunič
Mark GazvodaMark Gazvoda
Tanja DominkoTanja Dominko
Romarji na Trgu sv. Petra (foto: Simone Risoluti)
Romarji na Trgu sv. Petra | (foto: Simone Risoluti)

Papež: Potrebujemo Cerkev in družbo, ki ne izključujeta nikogar

Svet | 30.06.2024, 13:45 Alen Salihović Vatican News

Papež Frančišek je tudi danes nagovoril številne romanje na Trgu sv. Petra. Z okna apostolske palače je dejal, da je Bog nekdo, ki te prime za roko in te dvigne; nekdo, ki pusti, da se ga dotakne tvoja bolečina in se te dotakne, da te ozdravi in ti povrne življenje.

»On nikogar ne diskriminira, saj ima vse rad,« je dejal papež in vse povabil, da naj vstopimo v odnos z brati tako, da jim ponudimo roko. »Bratje in sestre, glejmo Božje srce, saj potrebujemo Cerkev in družbo, ki ne izključujeta nikogar in nimata nikogar za »nečistega«, da bo vsak z svojo lastno zgodovino sprejet in ljubljen in to brez etiket in predsodkov, ljubljen brez pridevnikov. Prosimo Sveto Devico, njo, ki je Mati nežnosti, naj posreduje za nas in za ves svet,« je po poročanju slovenskega uredništva dejal papež Frančišek. 

Apel papeža

Danes se spominjamo prvih rimskih mučencev. Tudi mi živimo v času mučeništva, celo bolj kot v prvih stoletjih. V različnih delih sveta so številni naši bratje in sestre zaradi svoje vere diskriminirani in preganjani, zaradi česar pa je Cerkev rodovitna. Drugi se nato soočijo z mučeništvom v »belih rokavicah«. Podprimo jih in naj nas navdihuje njihovo pričevanje ljubezni do Kristusa.

Na zadnji junijski dan prosimo Presveto Srce Jezusovo, naj se dotakne src tistih, ki hočejo vojno, da bi se spreobrnili k projektom dialoga in miru.

Bratje in sestre, ne pozabimo na trpečo Ukrajino, Palestino, Izrael, Mjanmar in mnoge druge kraje, kjer ljudje zaradi vojne tako zelo trpijo.

Vir: Vatican News

Svet, Papež in Sveti sedež
Slovenski navijači v pripravah (photo: Saša Mesec) Slovenski navijači v pripravah (photo: Saša Mesec)

Tour de France danes prvič skozi Taize

Šesta etapa legendarne francoske pentlje danes vodi mimo naselja Taize v Burgundiji, ki je središče taizejske mednarodne skupnosti. Pol leta mineva od mednarodnega novoletnega taizejskega srečanja ...

Pretirana zaposlenost, preobremenjenost z delom je lahko kot droga, ki ne dopusti duši spregovoriti. (photo: PixaBay) Pretirana zaposlenost, preobremenjenost z delom je lahko kot droga, ki ne dopusti duši spregovoriti. (photo: PixaBay)

Poletna depresija

Obstaja poletna depresija? Če, kako to, saj se dopusta in počitniškega oddiha veselimo skozi celotno delovno oziroma izobraževalno obdobje?, smo vprašali Tineta Papiča, jungovskega psihoanalitika, ...

O avtorju