Slavi KoširSlavi Košir
Mark GazvodaMark Gazvoda
Helena KrižnikHelena Križnik
Pogled na župnijsko cerkev v Knežaku, pred katero bo od avgusta naprej obeležje našemu ustanovitelju msgr Francu Boletu (foto: Župnija Knežak)
Pogled na župnijsko cerkev v Knežaku, pred katero bo od avgusta naprej obeležje našemu ustanovitelju msgr Francu Boletu | (foto: Župnija Knežak)

V Knežaku bo stalo spominsko obeležje msgr. Francu Boletu

Radijski utrip | 28.06.2024, 15:04 Uredništvo Radia Ognjišče

V Knežaku na Pivki bodo pred tamkajšnjo župnijsko cerkvijo, v kateri je bil krščen, postavili spominsko obeležje duhovniku, medijskemu in karitativnemu ter misijonskemu delavcu, msgr. Francu Boletu. V slovenskem prostoru je med prvimi po vojni odprl župnišče mladim in skupaj s somišljeniki ustanovil in dolga leta vodil revijo in založbo Ognjišče, ter kasneje tudi Radio Ognjišče.

Župnik v Knežaku, Lojze Milharčič pravi, da bo blagoslov obeležja v nedeljo, 25. avgusta 2024. Najprej bo v tamkajšnji župnijski cerkvi ob 16.00 sv. maša, sledil bo blagoslov spomenika in priložnostni kulturni program.

Kip msgr. Franca Boleta je ustvaril kipar Mirsad Begić

Gre za bronasti bust, ki bo stal na kamnitem stebru z napisom:

Duhovnik
FRANC BOLE
1932 – 2020
Oznanjuj besedo,
vztrajaj v ugodnih
in neugodnih časih.

Župnik Lojze Milharčič, kipar Mirsad Begić in kip Franca Boleta
Župnik Lojze Milharčič, kipar Mirsad Begić in kip Franca Boleta © Župnija Knežak


»Franc Bole je bil velik in poznan človek in duhovnik. Spomenik postavljamo nam živim v spomin nanj in njegovo prizadevno delo za oznanjevanje Besede,« pravi župnik v Knežaku, Lojze Milharčič.

Če bi radi postavitev obeležja podprli s svojim darom, lahko to storite z nakazilom na TRR župnije Knežak SI56 043210002903718 s pripisom »Spomenik Franc Bole«.
Za vsak dar vam Bog povrni!

Radijski utrip
Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si) Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si)

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje

Vsi, ki vozijo, so bolj ali manj prepričani, da to opravljajo odlično. Če smo čisto pošteni, bi vsakemu od nas koristil napotek, kako smo lahko še boljši. Osvežitvena vožnja je prava izbira, o ...

Študent (photo: pixabay) Študent (photo: pixabay)

Točkujejo se cenzus, uspeh in razdalja

Študenti višješolskega in visokošolskega študijskega programa lahko zaprosijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebnikih za prihajajoče študijsko leto. Kandidati prošnjo za sprejem oddajo ...