Pogled na župnijsko cerkev v Knežaku, pred katero bo od avgusta naprej obeležje našemu ustanovitelju msgr Francu Boletu (foto: Župnija Knežak)
Pogled na župnijsko cerkev v Knežaku, pred katero bo od avgusta naprej obeležje našemu ustanovitelju msgr Francu Boletu | (foto: Župnija Knežak)

V Knežaku bo stalo spominsko obeležje msgr. Francu Boletu

Radijski utrip | 28.06.2024, 15:04 Uredništvo Radia Ognjišče

V Knežaku na Pivki bodo pred tamkajšnjo župnijsko cerkvijo, v kateri je bil krščen, postavili spominsko obeležje duhovniku, medijskemu in karitativnemu ter misijonskemu delavcu, msgr. Francu Boletu. V slovenskem prostoru je med prvimi po vojni odprl župnišče mladim in skupaj s somišljeniki ustanovil in dolga leta vodil revijo in založbo Ognjišče, ter kasneje tudi Radio Ognjišče.

Župnik v Knežaku, Lojze Milharčič pravi, da bo blagoslov obeležja v nedeljo, 25. avgusta 2024. Najprej bo v tamkajšnji župnijski cerkvi ob 16.00 sv. maša, sledil bo blagoslov spomenika in priložnostni kulturni program.

Kip msgr. Franca Boleta je ustvaril kipar Mirsad Begić

Gre za bronasti bust, ki bo stal na kamnitem stebru z napisom:

Duhovnik
FRANC BOLE
1932 – 2020
Oznanjuj besedo,
vztrajaj v ugodnih
in neugodnih časih.

Župnik Lojze Milharčič, kipar Mirsad Begić in kip Franca Boleta
Župnik Lojze Milharčič, kipar Mirsad Begić in kip Franca Boleta © Župnija Knežak


»Franc Bole je bil velik in poznan človek in duhovnik. Spomenik postavljamo nam živim v spomin nanj in njegovo prizadevno delo za oznanjevanje Besede,« pravi župnik v Knežaku, Lojze Milharčič.

Če bi radi postavitev obeležja podprli s svojim darom, lahko to storite z nakazilom na TRR župnije Knežak SI56 043210002903718 s pripisom »Spomenik Franc Bole«.
Za vsak dar vam Bog povrni!

Radijski utrip
s. Lidija Ema Vučina (photo: notredamke.rkc.si) s. Lidija Ema Vučina (photo: notredamke.rkc.si)

Sestra Lidija, zbogom in hvala!

V Novem mestu se bodo danes poslovili od šolske sestre de Notre Dame in zveste glasnice Radia Ognjišče s. Lidije Eme Vučina. Daritev svojega življenja je sklenila v 89. letu starosti in 58. letu ...

Chiara Corbella Petrillo (photo: Vatican media) Chiara Corbella Petrillo (photo: Vatican media)

Mlada mamica na poti do beatifikacije

V baziliki sv. Janeza v Lateranu se je na praznik sv. Alojzija končal škofijski postopek o življenju, krepostih in sluhu svetosti mlade rimske matere Chiare Corbelle Petrillo, ki je umrla leta ...

Hoja na goro (photo: s. Martina Štemberger) Hoja na goro (photo: s. Martina Štemberger)

Sedem jih je odgovorilo: Tukaj sem, pošlji mene!

Kako se rodi duhovnik? Kako Jezus danes kliče mlade može, da bi hodili za Njim? Je težko dati pritrdilni odgovor? Kaj radi počnejo, ko niso v službi? Letos se Slovenci veselimo sedmih ...

Hologram Jakoba Aljaža v Planinskem muzeju Slovenije (photo: Tinkara Zupan/STA) Hologram Jakoba Aljaža v Planinskem muzeju Slovenije (photo: Tinkara Zupan/STA)

V Smledniku premiera filma o Jakobu Aljažu

Župnija Smlednik je podprla in ustvarila animirani dokumentarni film o velikem Slovencu, snovalcu Aljaževega stolpa in duhovniku Jakobu Aljažu.