Damijana Medved
Matej Kržišnik
Marta Jerebič

Novice

Pohod za življenje 2021 (photo: Marjana Debevec) Pohod za življenje 2021 (photo: Marjana Debevec)

Pohod za življenje uspel

Človekovo življenje je nedotakljivo, je bilo geslo letošnjega, že tretjega Pohoda za življenje v Sloveniji. Pred šentjakobsko cerkvijo se je zbralo približno 700 ljudi, ki so slavili življenje ter ...

Tjaša in Uroš na dobrodelnem koncertu (photo: posnetek zaslona) Tjaša in Uroš na dobrodelnem koncertu (photo: posnetek zaslona)

VIDEO: Koncert za kočo

Mladi prostovoljci youngCaritas so pripravili dobrodelni koncert, z naslovom: “Koča, ki povezuje.” Z zbranimi sredstvi želijo obnoviti kočo na Rakitni.

Papež pozdravlja vernike pri avdienci (photo: Divisione Produzione Fotografica) Papež pozdravlja vernike pri avdienci (photo: Divisione Produzione Fotografica)

Kaj pomeni, da smo zaradi Jezusa opravičeni?

Kaj pomeni, da smo zaradi Jezusa opravičeni? To, da je Bog preko Jezusove smrti uničil greh ter nam dokončno podelil odpuščanje in odrešenje, je pri današnji katehezi dejal papež Frančišek.

Podpis sporazuma o povolilnem sodelovanju strank LMS, SD, Levica in SAB. (photo: STA) Podpis sporazuma o povolilnem sodelovanju strank LMS, SD, Levica in SAB. (photo: STA)

»Sodelujem, da izključujem«

Vodje opozicijskih strank LMŠ, SD, Levica in SAB - Marjan Šarec, Tanja Fajon, Luka Mesec in Alenka Bratušek, so na Trgu republike v Ljubljani podpisali sporazum o povolilnem sodelovanju. Ob tem so ...

Cepljenje (photo: STA) Cepljenje (photo: STA)

Naj nas cepiva ne razdvajajo

Komisija Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski je v današnji izjavi naslovila ključne vidike sedanjega stanja v družbi in Katoliški Cerkvi ob soočanju z epidemijo koronavirusa. Člani komisije ...

Udeleženci srečanja Dajemo naprej med slavljenjem (photo: Klemen Lajevec) Udeleženci srečanja Dajemo naprej med slavljenjem (photo: Klemen Lajevec)

Zakonci, ki dajejo naprej...

Družina in življenje je tudi letos zbrala zakonske pare, ki po vsej Sloveniji vodijo zakonske skupine. Pod geslom: Ostanite v moji ljubezni so se srečali prejšnjo soboto v Želimljah.

Sveta maša za policiste v Srednji vasi v Bohinju (photo: Igor Jereb) Sveta maša za policiste v Srednji vasi v Bohinju (photo: Igor Jereb)

Sveta maša za žive in pokojne policiste

V Srednji vasi v Bohinju so tradicionalno obhajali sveto mašo, pri kateri so molili za vse policiste in policistke ter ostale uslužbence policije in Ministrstva za notranje zadeve. Prosili so za ...

Škof dr. Andrej Saje (photo: Škofija Novo mesto) Škof dr. Andrej Saje (photo: Škofija Novo mesto)

Škofovsko posvečenje dr. Andreja Sajeta

V župnijski cerkvi v Mirni Peči bo popoldne škofovsko posvečenje prejel novi novomeški škof dr. Andrej Saje. Ob imenovanju je zapisal: »Zavedam se svoje krhkosti in odgovornosti tega poslanstva ...