Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Družine zbrane pri maši na Brezjah (foto: Luka Mavrič)
Družine zbrane pri maši na Brezjah | (foto: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Novice | 20.04.2024, 07:10 Marjana Debevec

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Srečanje se je začelo ob 14. uri z molitvijo in pesmimi, nato pa so skavti pripravili delavnice za otroke, mlajše od desetih letih, mlade sta medtem v luči gesla »Vzemi Boga zares!« nagovarjala župnik z Brda pri Lukovici Bernard Rožman in s. Ana Šuštar.

»Vzeti Boga zares, ker tudi On nas vzame zares. On nas zelo vzame zares, kar je tudi pokazal. Šel je do konca, šel je na križ. Dal je vse in se še vedno daje vsega, ker nas v hostiji, v evharistiji, v zakramentih zelo vzame zares. In mislim, da je vredno, tudi zgledi v zgodovini svetnikov nam pričujejo, da je vredno vzeti Boga zares.«

Staršem je pričeval Aleš Čerin. Za osrednji lik si je izbral preroka Danijela. Živel je v podobnem nenaklonjenem času veri v Boga, kot je današnji, vendar je vztrajal. V tej luči po besedah tajnika Urada za družino Luke Mavriča Čerin spodbuja tudi današnje starše.

»Kako danes vzgajati mlade Danijele, da ne klonejo pod raznimi pritiski,primerjavami z drugimi, ali pa pričakovanji, ki jih ima ta svet. Danijel se s tem sploh ni ukvarjal. Njemu je bilo važno eno in je ostal zvest tistemu,« je še pojasnil tajnik Urada za družino.

Kot rečeno, so družine srečanje sklenile s sveto mašo, ki jo bo ob 16. uri daroval nadškof Zore.  Če želimo Boga vzeti zares, moramoimeti dve drži: držo odpuščanja in držo deljenja miru, s katerim nas obdarja Jezus, je družinam na srcwe položil nadškof.

Somaševanje na Brezjah je vodil nadškof Stanislav Zore
Somaševanje na Brezjah je vodil nadškof Stanislav Zore © Luka Mavrič

Novice
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...