Marjan BuničMarjan Bunič
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Tanja DominkoTanja Dominko
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (foto: )
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom | (foto: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Srečanja | 30.04.2024, 09:37 s. Meta Potočnik

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času čustvenega okrevanja je napisala knjigo V postelji s sovražnikom? Izstopi iz kroga nasilja.

Začelo se je kot v pravljici

Njena osebna izpoved govori o težkih preizkušnjah in bolečinah, ki ji je namenilo življenje. Zato je bilo srečanje s tem moškim, ki ga opisuje v knjigi, kakor vstop v še neodkrito srečo. Dvoril ji je prečudovito. Danes ve, da je bila to skrita zanka.

Odnos je postajal peklenski krog

V prvem poglavju je prikazala nezdrav odnos, v drugem pa podala napotke, kako bi moralo biti drugače. V tretjem poglavju so opisane pravice žrtev in kako so njej pomagale različne socialne ustanove. Verjame, da bo njena zgodba sporočilo vsem, ki živijo v nefunkcionalnih družinah (nasilje, alkohol, zlorabe). Knjiga je napisana kot priročnik tako žrtvam, kot storilcem nasilnega vedenja, ki jim pokaže pot kako izstopit iz kroga nasilja in kje si poiskati pomoč.

Petra Strelec
Petra Strelec © osebni arhiv

Odšla je s pomočjo policije

Pet let je zdržala psihično in fizično nasilje, upala v spremembo in verjela obljubam. Potem ni več zmogla, saj je pristala na dnu in si morala rešiti življenje. Petra Strelec želi skozi samoanalizo, ki je podkovana z raznimi strokovnimi literaturami in raziskavami, pokazati pot, ki vodi iz kroga nasilja. Gre namreč za dolgotrajen in boleč proces, ki na koncu v ogromno primerih terja prevelik davek.

Celotnemu pogovoru s Petro Strelec in Martinom Liscem prisluhnite tukaj.

V postelji s sovražnikom
V postelji s sovražnikom

Srečanja
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...