Maja MorelaMaja Morela
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (foto: )
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom | (foto: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Srečanja | 30.04.2024, 09:37 s. Meta Potočnik

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času čustvenega okrevanja je napisala knjigo V postelji s sovražnikom? Izstopi iz kroga nasilja.

Začelo se je kot v pravljici

Njena osebna izpoved govori o težkih preizkušnjah in bolečinah, ki ji je namenilo življenje. Zato je bilo srečanje s tem moškim, ki ga opisuje v knjigi, kakor vstop v še neodkrito srečo. Dvoril ji je prečudovito. Danes ve, da je bila to skrita zanka.

Odnos je postajal peklenski krog

V prvem poglavju je prikazala nezdrav odnos, v drugem pa podala napotke, kako bi moralo biti drugače. V tretjem poglavju so opisane pravice žrtev in kako so njej pomagale različne socialne ustanove. Verjame, da bo njena zgodba sporočilo vsem, ki živijo v nefunkcionalnih družinah (nasilje, alkohol, zlorabe). Knjiga je napisana kot priročnik tako žrtvam, kot storilcem nasilnega vedenja, ki jim pokaže pot kako izstopit iz kroga nasilja in kje si poiskati pomoč.

Petra Strelec
Petra Strelec © osebni arhiv

Odšla je s pomočjo policije

Pet let je zdržala psihično in fizično nasilje, upala v spremembo in verjela obljubam. Potem ni več zmogla, saj je pristala na dnu in si morala rešiti življenje. Petra Strelec želi skozi samoanalizo, ki je podkovana z raznimi strokovnimi literaturami in raziskavami, pokazati pot, ki vodi iz kroga nasilja. Gre namreč za dolgotrajen in boleč proces, ki na koncu v ogromno primerih terja prevelik davek.

Celotnemu pogovoru s Petro Strelec in Martinom Liscem prisluhnite tukaj.

V postelji s sovražnikom
V postelji s sovražnikom

Srečanja
Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.

Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO) Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO)

Na Rakovniku praznik župnije in salezijanske skupnosti

Praznovanje 100. obletnice posvetitve župnijske in romarske cerkve Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani zaznamuje dogajanje, v ospredju katerega sta vzgoja za salezijanske vrednote, krepitev ...