Maja MorelaMaja Morela
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Ritem srca 2024 (foto: ARO)
Ritem srca 2024 | (foto: ARO)

Ritem srca bo pod streho

Festival Ritem srca | 04.04.2024, 14:37 Petra Stopar

Praznik sodobne krščanske glasbe – festival Ritem srca – bo letos potekal v varnem zavetju športne dvorane Osnovne šole Alojzija Šuštarja. Z novimi avtorskimi skladbami se bo predstavilo še večje število izvajalcev kot lani, in sicer kar deset. Čimprej si zagotovite vstopnice!

Osrednje dogajanje v športni dvorani Osnovne šole Alojzija Šuštarja

Čeprav smo si želeli, da bi tudi letos Ritem srca potekal pod milim nebom, smo zaradi napovedi ploh in neviht sprejeli odločitev, da dogajanje preselimo v notranje prostore. Pravzaprav smo lahko hvaležni, da imamo to možnost, da nas bo v varno zavetje športne dvorane sprejela Osnovna šola Alojzija Šuštarja.

OB 17.30 ZAČETEK SPREMLJEVALNEGA DOGAJANJA

Glasba bo najprej zazvenela na Malem odru, kjer se bosta predstavili zasedba Alabaster ter Matija Jager z nekdanjo zasedba Stična benda, prav tako pa bodo na njem nastopajoči v sproščenem klepetu predstavili nove pesmi ter navzočim zaupali tudi kaj o sebi in novih pesmih. Kot predskupina bo dogajanje na velikem odru ob 19.30 odprla skupina Stična band.

Na voljo bo tudi široka ponudba na stojnicah, za vse lačne pa bosta poskrbela MasterChefa Zala Pungeršič (MC 2023) in Luka Novak (MC 2022). Čimprej si zagotovite vstopnice!

MasterChefa Luka Novak in Zala Pungeršič
MasterChefa Luka Novak in Zala Pungeršič © POP TV

OB 20.00 GLAVNO FESTIVALSKO DOGAJANJE

Festivalska žirija je na razpisu med prijavljenimi izvajalci tokrat izbrala Manco HribarNežo in Damjana PančurjaSvetnikaAnetteMitjo FerencaAntonia Tkalca in Janeza FerležaLucijo RejecI AMBeno Briški in Mateja Šokliča. Svoje nove skladbe bodo ob spremljavi odličnega festivalskega benda predstavili v živo na glavnem odru, z začetkom ob 20. uri.

Festival bo imel tudi dobrodelno noto

Podjetje Arc iz Kranja je darovalo 500 plastenk vode ACTIVE O2. Gre za funkcionalno vodo, ki vsebuje čisto mineralno vodo iz Bavarskih Alp, naravne okuse ter dodan naravni kisik. Izkupiček od prodaje vode z okusom bomo namenili mladi mamici samohranilki s tremi otroki, od katerih sta dva hudo bolna.

Na festivalu bodo študenti Medicinske fakultete iz Ljubljane, združeni v društvu Misli na srce, sodelovali pri promociji krvodajalstva. Določali bodo krvne skupine in skupaj pridobivali nove kandidate za prostovoljno darovanje krvi, ki je v Sloveniji močna tradicija.

NA SPLETU SI LAHKO ZAGOTOVITE VSTOPNICO

Vstopnice so na voljo v predprodaji (po znižani ceni) prek spleta in bodo tudi na dan dogodka na samem prizorišču od 17.30 naprej. Otroci do vključno 10. leta imajo prost vstop. Čimprej si torej zagotovite vstopnice!

Ritem srca 2024
Ritem srca 2024 © Radio Ognjišče

Festival Ritem srca
Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.

Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO) Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO)

Na Rakovniku praznik župnije in salezijanske skupnosti

Praznovanje 100. obletnice posvetitve župnijske in romarske cerkve Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani zaznamuje dogajanje, v ospredju katerega sta vzgoja za salezijanske vrednote, krepitev ...