Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Rok MihevcRok Mihevc
Napadeni škof (foto: Zajem zaslona)
Napadeni škof | (foto: Zajem zaslona)

Med bogoslužjem ranjeni škof, duhovnik in nekaj vernikov

Svet | 15.04.2024, 16:08 Alen Salihović

V napadu z nožem blizu avstralskega Sydneyja so bili danes ranjeni štirje ljudje, so sporočili reševalci. Incident se je zgodil v cerkvi med bogoslužjem, ki so ga predvajali tudi v živo po spletu. Nihče od ranjenih, med njimi so tudi škof Mar Mari Emmanuel, duhovnik in nekaj vernikov, ni v življenjski nevarnosti.

Do incidenta je prišlo le dva dni po napadu z nožem v nakupovalnem središču v Sydneyju, v katerem je bilo ubitih šest ljudi, več pa ranjenih. Policija je napadalca, ki naj bi imel duševne motnje, ustrelila. Za zdaj ne kaže, da sta napada povezana.

Svet, Cerkev po svetu, Novice
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL) Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL)

Pogrevalnice namesto domače kuhinje?

Darja Lovšin je ustanoviteljica Zavoda Diabetes, v sklopu katerega so leta 1995 začeli izdajati revijo Dita, ki jo ureja, je tudi avtorica več knjig. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov, kar ji ...