Maja MorelaMaja Morela
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Novo življenje (foto: pexels)
Novo življenje | (foto: pexels)

Organizacije ZA življenje mlade pozivajo k aktivni vključitvi v delo za življenje

Slovenija | 13.05.2024, 09:27 Marta Jerebič

Na redni mesečni molitvi rožnega venca na Kongresnem trgu v Ljubljani minuli petek so udeleženci še posebej molili za spoštovanje človeškega življenja od spočetja do naravne smrti. Organizacije, ki delujejo na tem področju, so ob tem mlade pozvale tudi k aktivni vključitvi v delo za življenje.

Molitev je nujna in močna podpora pri reševanju življenj, reševanju pred zlom smrti, pri obupu, laži, zapuščenosti, zavajanju in temi. Je podpora pravici do življenja, ki je najbolj ogrožena pri najšibkejših, nerojenih in ostarelih. Skrajni individualizem je pripeljal do razmaha ubijanja nerojenih otrok, imenovanega “splav”, in do uvajanja pomoči pri samozastrupitvi ter medicinske zastrupitve bolnikov, ki ji pravijo “evtanazija”, v skupni izjavi pišejo organizacije, ki v Sloveniji delujejo na področju spoštovanja življenja od spočetja do naravne smrti.  

"Smo v času, ko je slovenska družba na prelomni točki, ko bomo državljani na referendumu odločali o uvedbi samomora s pomočjo, morija nerojenih otrok pa se skuša uveljaviti kot temeljna človekova pravica. Zato vas želimo ob molitvi povabiti tudi k dejavni pomoči ranljivim, posebej nosečnicam v stiski, obnemoglim in ostarelim, h graditvi družbe, v kateri »splav« in »evtanazija« ne bosta izhoda v stiski. Hkrati pa vas spodbujamo k širjenju zavedanja o tem, za kaj pri njima v resnici gre, k pogumnemu zagovarjanju nedotakljivosti človeškega življenja povsod, kjer ste."

Pri obojem lahko pomagajo različne skupine, pobude ali organizacije, ki v Sloveniji delujejo na področju spoštovanja življenja od spočetja do naravne smrti:

Katoliška mladina

Zavod ŽIV!M

Pohod za življenje

Mladi za življenje 

Društvo Gibanje za življenje

Sara Center

40 dni za življenje

Anin sklad

Zavod Iskreni 

Vsak posameznik lahko nekaj naredi. V času pred evropskimi volitvami še posebej vabijo, da pomagate prebuditi evropsko družbo v korist človeškega življenja in dostojanstva, družine in evropskih vrednot, in sicer s podporo peticiji Are you One of Us?/Ali si eden izmed nas? Najdete jo na povezavi oneofus.eu.

Slovenija
Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.

Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO) Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO)

Na Rakovniku praznik župnije in salezijanske skupnosti

Praznovanje 100. obletnice posvetitve župnijske in romarske cerkve Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani zaznamuje dogajanje, v ospredju katerega sta vzgoja za salezijanske vrednote, krepitev ...