Petra StoparPetra Stopar
Oltar sv. Jožefa (foto: Vatican Media)
Oltar sv. Jožefa | (foto: Vatican Media)

Blagoslov novega oltarja sv. Jožefa v Ivančni Gorici

Cerkev na Slovenskem | 20.03.2023, 11:13 Marta Jerebič

V Ivančni Gorici so blagoslovili nov glavni oltar v župnijski cerkvi sv. Jožefa, ki ga je izdelal kipar in rezbar Jože Trontelj.

Umetniško delo povezuje vlogo Odrešenikovega varuha

Umetniško delo intuitivno povezuje vlogo Odrešenikovega varuha in ženina Device Marije z njegovo očetovsko vlogo, ki jo ima danes za nas.

Blagoslov oltarja
Blagoslov oltarja © Radio Vatikan

V slepoti je naredil napačno odločitev.

Ljubljanski nadškof Stanislav Zore je pridigo navezal na sv. Jožefa in njegovo odločitev, da Marijo na skrivaj odslovi. V slepoti je naredil napačno odločitev. »Šele, ko je bil pripravljen in sposoben prisluhniti Bogu in njegovi volji Jožef, »Jožef, ne boj se vzeti k sebi svoje žene Marija, kar je spočela, je od Svetega Duha«. Takrat se je njegovo življenje odprlo v smisel.«

© Radio Vatikan

Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.