Jure SešekJure Sešek
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar
Slovesna sveta maša v Črnomlju (foto: Jože Potrpin)
Slovesna sveta maša v Črnomlju | (foto: Jože Potrpin)

Prenos svetih maš na TV Slovenija znova »v živo«

Slovenija | 25.04.2024, 08:53 Marta Jerebič

Prvi program Televizije Slovenija bo od nedelje, 28. aprila 2024, znova prenašal sveto mašo v živo, in sicer vsako nedeljo ob 10. uri.

Od januarja 2023 prenosi z zamikom

Televizija Slovenija je nedeljska bogoslužja od začetka devetdesetih let prenašala enkrat na mesec, od januarja 2023 pa so bili prenosi na vrsti vsako nedeljo, a so bili predvajani s polurnim zamikom. Od 28. aprila 2024 pa bo spored prilagojen tako, da bodo lahko vsi, ki se svete maše ne morejo udeležiti, prenos spremljali »v živo«.

Zahvala

Katoliška cerkev se ob tem Televiziji Slovenija zahvaljuje za vse prenose bogoslužij, za poročanje o verskem življenju v naši domovini in za vse verske vsebine, predvsem za nedavno odločitev o rednem prenašanju svetih maš.

Prav tako zahvalo namenja vsem zaposlenim na RTV Slovenija, tehničnemu osebju, novinarjem in voditeljem oddaj, ki na televizijske sprejemnike prinašajo verske vsebine.

Slovenija
Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.