Mirjam Judež
Mirjam Judež skrbi, da nekatere zanimive oddaje lahko tudi preberete.
Naš gost na daljavo je bil duhovnik, eksorcist Janez Kavčič. V Svetem pismu beremo: »Kdor te preklinja, bodi preklet, in kdor te blagoslavlja, naj bo blagoslovljen!« Beseda je tekla o preklinjanju. Pogovor je vodila Tanja Dominko.
Se tudi vi, dragi starši, v tem času sprašujete, kako otrokom privzgojiti odgovornost za samostojno šolsko delo? Kako šolati svoje otroke doma in vse to uskladiti z našim rednim življenjem, z delom od doma in vsemi domačimi opravili? Si vzamete vmes kaj časa zase, za »eno kavo«, pogovor, sprehod? Tudi to je potrebno! Naša gostja na daljavo je bila mentorica za uspešno učenje, pedagoginja, žena in mama treh deklic Lea Čerin. Pogovor je vodil Matjaž Merljak.
Fanči Perdih, vodja prve ekološke semenarske hiše Amarant v Sloveniji, je danes predstavila kalčke in nas podučila o njihovi vzgoji. »V letošnji pomladi, ko smo se začeli bolj samooskrbno obnašati, se je pri nas prodaja semen za kaljenje povečala za več kot 100 %, ker je to zelenjava, ki jo lahko pridelamo v enem tednu in to kar na kuhinjskem pultu.« Oddajo je vodila Slavi Košir.
V tednu Karitas bi radi osvetlili zgodbe nekaterih posameznikov, ki so šli skozi pekel in različne preizkušnje. In se pobrali oz. se še pobirajo! V njihovo življenje je znova posijal žarek upanja, zaupanja … Tudi v radijskem programu boste v tem tednu slišali nekaj zgodb in pogovorov, o katerih boste brali v nadaljevanju ...
Nov teden šolanja od doma je tukaj. Mame se vsak dan (pa ne samo enkrat) srečujemo z »zadrego«: kaj skuhati? Poskrbeti je treba za lačne želodčke, pri tem pa moramo biti hitre, praktične, varčne in učinkovite. Je to sploh mogoče? Same vidimo, da je! Če nam tega ne priznajo drugi družinski člani, se lahko kar same pohvalimo, da smo v času pandemije postale boljše kuharice. Mamice smo vprašali, kako jim uspeva in kaj kuhajo te dni, ko je treba šolati otroke, biti v službi (od doma), iti z otroki ven, »opaziti moža«, nekje vmes pa pripraviti še kaj za pod zob. Za vas, drage mame, imamo veliko predlogov, nasvetov zaposlenih mam, ki imajo velike družine in veliko izkušenj za štedilnikom. So se kar razpisale. Nekatere so naštele, kaj kuhajo, druge prispevale celo recepte, tretje so zaupale, kako se zorganizirajo, da imajo cel jedilnik »pod streho« v pol urice. Pokukali smo v njihove lonce, pečice in naj bo spodnji, nekoliko daljši zapis tudi vam v pomoč. Bog žegnaj!