Damijana Medved
Matej Kržišnik
Marta Jerebič

Oddaje

Spominska plošča žrtev tragične letalske nesreče na Korziki (photo: Tamino Petelinšek/STA) Spominska plošča žrtev tragične letalske nesreče na Korziki (photo: Tamino Petelinšek/STA)

40 let strašne letalske nesreče na Korziki

Na današnji dan 1981 je na Korziki strmoglavilo letalo DC 9 slovenske Inex-Adrie. Do nesreče je prišlo tik pred pristankom na letališču Ajaccio, ko je letalo treščilo v hrib San Piétro.

Vladimir Hrovat (photo: Jože Bartolj) Vladimir Hrovat (photo: Jože Bartolj)

Naš gost Vladimir Hrovat

Naš gost je bil glasbenik violinist, ustni harmonikar in skladatelj Vladimir Hrovat (aktualni 75 letnik, rojen 20. januarja 1947 v Zagrebu). Rodil se je v Zagrebu v družini slovensko-hrvaškega ...

Martin Golob je gost oddaje Za življenje (photo: Rok Mihevc) Martin Golob je gost oddaje Za življenje (photo: Rok Mihevc)

Video: Z Martinom Golobom načrtujemo advent

V Lukovem evangeliju bomo jutri, na prvo adventno nedeljo, prebrali: »Varujte se, da vam sŕca ne bodo obtežena z razuzdanostjo, pijanostjo in življenjskimi skrbmi in da vas tisti dan ne ujame ...

Slovenik (photo: http://sloveno.blogspot.com/) Slovenik (photo: http://sloveno.blogspot.com/)

61 let papeškega zavoda Slovenik

22. novembra 1960 je bil v Rimu ustanovljen slovenski zavod - Slovenik. To se je zgodilo z dekretom papeža Janeza XXIII. Pavel VI. je ustanovo 19. junija 1973 povzdignil v papeški zavod.

Naš gost je bil direktor Aleje Toni Pugelj (photo: Rok Mihevc) Naš gost je bil direktor Aleje Toni Pugelj (photo: Rok Mihevc)

Izzivi nakupovanja v sodobnem času

V Svetovalnici smo tokrat razmišljali o nakupovalnih središčih, ki še zdaleč niso več le prostor za nakupe. Naš gost je bil Toni Pugelj, direktor Aleje, sicer pa tudi družinski človek: »Doma imam ...