Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Veliki petek je dan Jezusovega trpljenja in smrti na križu. (foto: Moisés Becerra LC / Cathopic)
Veliki petek je dan Jezusovega trpljenja in smrti na križu. | (foto: Moisés Becerra LC / Cathopic)

Prenos velikega tridnevja in praznične svete maše

Radijski utrip | 28.03.2024, 10:37 Rok Mihevc

Na Radiu Ognjišče se zavedamo, kako pomembni dnevi so pred nami. Zavedamo se tudi, da vsi nimate priložnosti, da bi odšli v cerkev in prisostvovali pri bogoslužju. Tudi zato bomo letos obrede velikega tridnevja prenašali preko naših valov. Če ne morete v cerkev, vabljeni, da se nam pridružite.

Obrede velikega tridnevja bomo prenašali vsak večer ob 19. uri iz novomeške stolnice, nedeljska sveta maša pa bo ob običajni ob 10. uri. Na velikonočni ponedeljek bomo sveto mašo prenašali iz stolne cerkve sv. Nikolaja v Murski Soboti, od koder bomo v mesecu aprilu prenašali tudi delavniške svete maše.

Radijski utrip
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.