Radio Ognjišče
Slavi KoširSlavi Košir
Andrej NovljanAndrej Novljan
Rok MihevcRok Mihevc

Cerkev na Slovenskem

7. evropsko prvenstvo duhovnikov v dvoranskem nogometu

V Celju in Žalcu se je v petek, 1. marca 2013, sklenilo 7. evropsko prvenstvo duhovnikov v dvoranskem nogometu. Želja po prijateljskem stanovskem srečanju, skrb za dobro telesno počutje ter ...

Tomaževa proslava v Ljubljani

V Ljubljani je danes potekala Tomaževa proslava, na kateri so študentje Teološke fakultete Univerze v Ljubljani prejeli diplome in Tomaževe nagrade. Slovesnost se je začela v ...

Pregled domačih dogodkov od 23. 2. do 1.3. .

Teden, ki je za nami je poleg odstopa papeža Benedikta XVI. zaznamovalo tudi imenovanje nove mandatarke ter predsednika državnega zbora. Za veselje pa so vnovič poskrbeli slovenski športniki.

Molitveni nameni za mesec marec

Po splošnem namenu papeža Benedikta XVI. v mesecu marcu molimo, da bi naravo vedno bolj spoštovali, zavedajoč se, da je vse stvarstvo Božje delo, zaupano človekovi odgovornosti.

Kardinal Rode ob slovesu papeža Benedikta XVI.

„V sredo, 27. februarja 2013, sem se skupaj s skoraj 200.000 verniki udeležil zadnje javne avdience svetega očeta Benedikta XVI. na Trgu sv. Petra. Vidno utrujeni papež je še zadnjič ...

V Dolnjem Logatcu o tradicionalni in osebni veri

V Društvu SKAM in na Radiu Ognjišče smo se odločili pripraviti šest večerov, na katerih bomo govorili o skupni odgovornosti za vero mladih ter krovnem dokumentu slovenskega ...

Benedikt XVI. – hvala ti!

Bila sem na radiu, ko so 19. aprila 2005 izgovorili njegovo ime – ime novega papeža. Ob izvolitvi tega velikega profesorja in misleca sem se kar malo nejeverno spraševala, kako bo ...

Radio Ognjišče spremlja slovo Benedikta XVI.

„Potem ko sem si pred Bogom večkrat izprašal vest, sem prišel do gotovosti, da moje moči zaradi visoke starosti za dobro opravljanje petrinske službe niso več primerne,“ ...

Avdio player - naslovnica