Štrukelj o Benediktu XVI.: Med nami živi novi cerkveni učitelj
Profesor na ljubljanski teološki fakulteti dr. Anton Štrukelj je prevajalec del nemškega papeža, ki se danes poslavlja. Po njegovem Benedikt XVI. velja za največjega misleca ...
Profesor na ljubljanski teološki fakulteti dr. Anton Štrukelj je prevajalec del nemškega papeža, ki se danes poslavlja. Po njegovem Benedikt XVI. velja za največjega misleca ...
„V sredo, 27. februarja 2013, sem se skupaj s skoraj 200.000 verniki udeležil zadnje javne avdience svetega očeta Benedikta XVI. na Trgu sv. Petra. Vidno utrujeni papež je še zadnjič ...
Papež Benedikt XVI. se je dopoldne poslovil od kardinalov. V nagovoru je izhajal iz dogodka v kraju Emavs, kamor sta se učenca odpravila z Jezusom. Povedal je, da je bilo zanj posebno veselje ...
V sredinem Pogovoru o smo gostili pet slovenskih škofov ordinarijev. O pontifikatu Benedikta XVI. so za Radio Ognjišče spregovorili ljubljanski in mariborski nadškof Anton ...
"Zahvaljujem se vam, da ste prišli v tako velikem številu na mojo zadnjo splošno avdienco. Prisrčna hvala! Resnično sem ganjen! In vidim, kako je Cerkev živa! Mislim, da se ...
Na Trgu svetega Petra v Vatikanu je zbrana množica romarjev iz številnih držav sveta. Papež Benedikt XVI. bo imel namreč dan pred odstopom zadnjo splošno avdienco, med katero se bo ...
V Društvu SKAM in na Radiu Ognjišče smo se odločili pripraviti šest večerov, na katerih bomo govorili o skupni odgovornosti za vero mladih ter krovnem dokumentu slovenskega ...
Bila sem na radiu, ko so 19. aprila 2005 izgovorili njegovo ime – ime novega papeža. Ob izvolitvi tega velikega profesorja in misleca sem se kar malo nejeverno spraševala, kako bo ...
„Potem ko sem si pred Bogom večkrat izprašal vest, sem prišel do gotovosti, da moje moči zaradi visoke starosti za dobro opravljanje petrinske službe niso več primerne,“ ...
Prav v času, ko je napovedal svoj odstop Peter našega časa, Benedikt XVI., je pri Ognjišču izšla knjiga PETROVA POT, ki z duhovnega vidika opisuje življenje prvega papeža, ...
Društvo SKAM in Radio Ognjišče v letošnjem postnem času, ki poteka v letu vere, v vseh (nad)škofijah pripravljata šest okroglih miz o skupni odgovornosti za vero ...
V Drugi informativni oddaji Radia Ognjišče boste lahko prisluhnili rubriki Od petka do petka. Osvetlili bomo dogodke, ki so najbolj zaznamovali dogajanje v Cerkvi na Slovenskem ter na ...
V stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani bo v četrtek, 28. februarja 2013, ob 18.30 zahvalna maša ob sklepu pontifikata njegove svetosti papeža Benedikta XVI. (2005–2013).
Bratje minoriti so od 19. januarja do 17. februarja v Assisiju obhajali 200. generalni kapitelj. To je bil čas preverjanja njihovega redovnega življenja, razločevanja, načrtovanja za prihodnje ...
Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve je na današnji novinarski konferenci predstavilo protestni shod proti državnemu financiranju Katoliške cerkve. Pri tem pa so ...
V teh dneh imamo priložnost spoznavati nauk in delovanje bogatih osem let papeževanja Benedikta XVI. Vse od začetka svojega pontifikata se je zavzemal za ljubezen v resnici. Njegovo pričevanje je ...
Ob napovedanem odstopu papeža Benedikta XVI. so vsi škofje ordinariji izdali navodila duhovnikom in vernikom. V njih nas vabijo, naj pri bogoslužju in posamezno molimo za papeža, za njegovo ...
Danes obhajamo 20-letnico ustanovitve samostojne Slovenske škofovske konference (SŠK). Ustanovljena je bila leta 1993.
Na 1. postno nedeljo, 17. februarja 2013, je na Hotizi potekal prvi letošnji križev pot
V domu sv. Jožefa nad Celjem je v petek in v soboto potekalo študijsko srečanje novinarjev in sodelavcev, ki delujejo v katoliških medijih. Srečanja se je med drugimi udeležil ...
V oddaji Spoznanje več, predsodek manj je dr. Ivan Štuhec spregovoril o dogajanju v mariborski nadškofiji. Dejal je, da se v stečajih Zvonov 1 in 2 vse bolj kaže politična ...