Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Petra StoparPetra Stopar
Otrok, veselje, knjiga. Naj bo preprosta in naj jo otrok sliši čim večkrat. (foto: Unsplash)
Otrok, veselje, knjiga. Naj bo preprosta in naj jo otrok sliši čim večkrat. | (foto: Unsplash)

Verouk od doma

| 19.03.2020, 13:16 Jure Sešek

V sodelovanju s Katehetskim uradom Slovenije v našem programu pripravljamo dnevne kratke vzpodbude, ki veroučencem in njihovim staršem pomagajo ohranjati stik z vsebino, ki jo sicer prejemajo pri verouku.

Vsako jutro, ob sedmih in deset minut, v redni rubriki "Bim bam bom" izpostavimo tri vzpodbude, vabila k razmisleku in dejanju, opozorimo na vsebino določenega dne in na čas cerkvenega leta v katerem smo. V popoldanskem programu, med šestnajsto in sedemnajsto uro, bomo eno izmed vzpodbud ponovili in povabili poslušalce, da nam ob njej povedo svoj razmislek.

Tudi na spletni strani bomo objavljali gradivo, ki naj otrokom in družinam obogatijo dni in ohranijo stik z vsebinami, ki o še kako pomembne za življenje. Pandemija nas opozarja tudi na to. Zelo zares in naglas.

Gradivo, ki bo v pomoč staršem.

Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...