Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Marjana DebevecMarjana Debevec
Logo stranke Za Slovenijo - Glas za otroke in družine (foto: spletna stran stranke)
Logo stranke Za Slovenijo - Glas za otroke in družine | (foto: spletna stran stranke)

Odločno proti zastrupljanju mladih in starejših

Slovenija | 30.04.2024, 10:43 Jon Kanjir

Devetega junija pričakujemo evropske volitve, skupaj z njimi so napovedani tudi trije referendumi. Oglasili so se iz organizacij Gibanje za otroke in družine ter Glas za otroke in družine. Napovedali so sodelovanje v kampanji s katero bodo izrazili nasprotovanje dvema referendumoma.

V omenjenima organizacijama odločno nasprotujejo medicinski zastrupitvi bolnih in starejših. Prepričani so, da mora država zaščititi vse bolnike in starejše pred medicinsko zastrupitvijo in zagotoviti zdravstveni sistem, ki bo zdravil in lajšal bolečine, ne pa ubijal. Opozarjajo, da vlada nima pravice zmanjševati stroškov za zdravstvo in pokojnine z odstranitvijo bolnih ter ostarelih.

Obenem želijo mlade zaščititi pred zastrupitvenim samomorom, saj je to zanje in za njihove družine najhujša oblika nesreče. Menijo, da moramo mladim pokazati, da se morajo v življenju boriti, poiskati pomoč in premagovati težave. Odločno nasprotujejo tudi legalizaciji drogiranja mladih. Menijo, da legalizacija marihuane vodi v uporabo trdih drog kot sta kokain in heroin. Uporaba marihuane naj bi bila eden glavnih razlogov za nastanek težkih duševnih obolenj.

Uživanje mamil uničuje življenja mladih in njihovih družin. Država mora po njihovem mnenju odvisnost od mamil preprečevati, ne pa spodbujati. Dodajajo še, da moramo mladim pokazati smisel in lepoto življenja, država pa mora omogočiti in spodbujati mlade, da bodo pridobili izobrazbo, se zaposlili in si ustvarili družino.

Slovenija
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...