Rok MihevcRok Mihevc
Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (foto: osebni arhiv)
Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo | (foto: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Novice | 15.05.2024, 09:31 Rok Mihevc

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je prispela v trenutku sonca, v suhem, čeprav jo je vso pot močil dež.

Lidija si je vsak dan vzela čas, da je svojo pot in občutja opisala tudi za naše Facebook sledilce. Njene objave so vsakokrat naletele na velik odziv, sledilci so navdušeno brali in se odzivali na njene zapise. Mnogi so komaj čakali na njeno objavo. Vse smo zbrali na enem mestu.

Lidija, tebi pa, čestitke in Buen Camino!

© osebni arhiv

 

Camino Norte, Irun - Santiago de Compostela, 28 dni, 840 km.

Novice
Chiara Corbella Petrillo (photo: Vatican media) Chiara Corbella Petrillo (photo: Vatican media)

Mlada mamica na poti do beatifikacije

V baziliki sv. Janeza v Lateranu se je na praznik sv. Alojzija končal škofijski postopek o življenju, krepostih in sluhu svetosti mlade rimske matere Chiare Corbelle Petrillo, ki je umrla leta ...

Hoja na goro (photo: s. Martina Štemberger) Hoja na goro (photo: s. Martina Štemberger)

Sedem jih je odgovorilo: Tukaj sem, pošlji mene!

Kako se rodi duhovnik? Kako Jezus danes kliče mlade može, da bi hodili za Njim? Je težko dati pritrdilni odgovor? Kaj radi počnejo, ko niso v službi? Letos se Slovenci veselimo sedmih ...

Hologram Jakoba Aljaža v Planinskem muzeju Slovenije (photo: Tinkara Zupan/STA) Hologram Jakoba Aljaža v Planinskem muzeju Slovenije (photo: Tinkara Zupan/STA)

V Smledniku premiera filma o Jakobu Aljažu

Župnija Smlednik je podprla in ustvarila animirani dokumentarni film o velikem Slovencu, snovalcu Aljaževega stolpa in duhovniku Jakobu Aljažu.