Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Rok Mihevc

Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.

 • Škof Anton Jamnik, zlatomašnik Anton Trpin in duhovnik Blaž Franko (photo: Župnija Šentjernej)
  29.08.2023, 15:01

  V času župnikovanja zlatomašnika Trpina v Šentjerneju novo mašo pelo kar pet duhovnikov

  Letošnje praznovanje Jernejevega, župnijskega in občinskega praznika v Šentjerneju je bilo posebej slovesno v Šentjerneju. Na praznik župnijskega zavetnika sv. Jerneja je svojo zlato mašo namreč praznoval dolgoletni župnik in dekan msgr. Anton Trpin. Hvaležni farani so nam poslali nekaj fotoutrinkov in nekaj besed o dogodku.

 • Komar (photo: pexels)
  29.08.2023, 14:44

  Komarji, repelenti in vsi mi pri spovedi

  Še konec leta ni, pa že imamo, sem prepričan, finalne besede leta 2023. Poplava, lopata, škorenj, mulj in ... komar. Tej besedi bi lahko dodali še marsikateri pridevnik, ki bi ga na našem radiu morali sicer cenzurirati, dejstvo pa je, da so ta mala živa bitja v naših mislih, besedah ter vsakdanjih pogovorih, ki včasih vodijo celo pred vremenom.

 • Janez Markošek (photo: STA)
  28.08.2023, 11:44

  Bo Janez Markošek v »penzionu« vreme poslušal ali si ga bo napovedal sam?

  Prav posebno je bilo današnje javljanje dežurnega vremenoslovca v naš program. Pa ne zaradi resne napovedi obilnega deževja, pač pa tudi zato, ker se je tik pred upokojitvijo zadnjič za Radio Ognjišče javil Janez Markošek.

 • dr. Žiga Turk (photo: Nebojiša Tejić / STA)
  17.08.2023, 16:25

  "Solidarnost" nevarno diši po socializmu. Kaj pa "usmiljenje, širokogrudnost, dobrota"?

  Na dan solidarnosti smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj« gostili rednega sogovornika dr. Žiga Turka. Z njim smo se najprej dotaknili poplav in sanacije, pogledali pa smo tudi proti jesenskemu obdobju, ki že tradicionalno prinaša politično pestrost. Pogovor z njim je vodila novinarka Tanja Dominko.

 • Andrej Saje in Franc But (photo: SŠK)
  10.08.2023, 15:03

  Predsednik SŠK sprejel novega veleposlanika pri Svetem sedežu

  Novomeški škof Andrej Saje, predsednik Slovenske škofovske konference, je na škofiji v Novem mestu sprejel mag. Franca Buta, novega veleposlanika Republike Slovenije pri Svetem sedežu.