Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Rok Mihevc

Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.

 • Papež Frančišek po operaciji (photo: Vatican Media)
  18.06.2023, 14:03

  Papež po operaciji pozdravil vernike in se zahvalil za skrb.

  Papež Frančišek je po operaciji trebušne kile zopet z verniki. Pri opoldanski molitvi se je z okna apostolske palače na Trgu sv. Petra zahvalil vsem, ki so mu med bivanjem v polikliniku Gemelli izrazili ljubezen, skrb in prijateljstvo, ter so mu z molitvijo zagotavljali podporo.

 • Vatikanski državni tajnik Pietro Parolin je v pridigi prenesel pozdrave papeža Frančiška in posredoval njegov blagoslov. (photo: posnetek zaslona - prenos na RTV)
  18.06.2023, 11:00

  Parolin posredoval papežev blagoslov in slovenske vernike spodbudil k pogumu

  V Kopru se je s slovesno sveto mašo sklenil medverski Forum za dialog in mir na Balkanu. Vatikanski državni tajnik Pietro Parolin je v pridigi prenesel pozdrave papeža Frančiška in posredoval njegov blagoslov, da bi se krščansko življenje v Sloveniji razvijalo in prinašalo sadove. Dotaknil se je tudi pomembnosti vloge Cerkve pri nas, tudi s civilnega vidika.

 • Andrej Velkavrh (photo: ARO)
  13.06.2023, 12:43

  »Še dobro, da po telefonu ne morete vame metati gnilih paradižnikov.«

  Tako se je na včerajšnje plohe, ki jih vremenoslovci niso predvidevali, v današnjem jutranjem javljanju prisrčno odzval dežurni meteorolog Andrej Velkavrh. Priznal je, da so padavine presenetile tudi njih.

 • Dr. Ernest Petrič (photo: STA)
  13.06.2023, 10:44

  Bo Slovenija kos nalogi »med herkulesi in pritlikavci«?

  V tokratni oddaji Spoznanje več, predsodek manj, smo se z dr. Ernestom Petričem uvodoma ustavili pri izvolitvi Slovenije za nestalno članico Varnostnega sveta. Oddajo je pripravil in vodil Tone Gorjup.

 • Invazivne tujerodne vrste (photo: Anže Krže/Mediaspeed)
  12.06.2023, 14:10

  Očistimo Gorenjsko invazivk

  Problem invazivnih tujerodnih vrst je v Sloveniji vedno večji in tega se zavedajo tudi občine same. Tako so tudi v Kranju v sodelovanju z občani ter strokovno podporo kranjske enote Zavoda za varstvo narave po kraju izpeljali akcijo Očistimo Gorenjsko invazivk.