Robert Božič
Marko Zupan
Silvestra Sadar

Rok Mihevc

Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.

 • Ljubljanski nadškof Stanislav Zore moli v kapeli na nadškofiji (photo: )
  17.03.2020, 08:16

  VIDEO: Slovenski škofje molili skupaj s pomočjo telefonskih zvez

  V ponedeljkovem večeru smo bili skupaj s slovenskimi škofi povezani v molitveno občestvo. Molili smo za Božje varstvo pred koronavirusom, za vse obolele, za zdravstveno osebje in za Božji mir v srcih vseh državljanov. Molitev smo neposredno prenašali iz kapele Svete družine ljubljanske nadškofije, škofje pa so molili s pomočjo telefonske zveze.

 • (photo: Rok Mihevc)
  16.03.2020, 11:15

  "Ali je dovoljeno spovedovanje po telefonu?" In še mnogo drugih vprašanj ...

  Slovenski škofje so sprejeli izredne ukrepe za preprečevanje virusnih okužb in širjenja COVID19. Glede na zaostrene razmere, po posvetu s strokovnjaki in z željo, da se zaščiti zdravje in življenja vernikov, so škofje določili, da so do nadaljnjega odpovedane vse svete maše, podeljevanje zakramentov, zakramentalov, ljudske pobožnosti, župnijska praznovanja in drugi dogodki ter vsa srečanja.

 • Slovenski škofje (photo: Katoliška cerkev)
  16.03.2020, 07:36

  Na Radiu Ognjišče molitev slovenskih škofov

  V času prepovedi obhajanja svetih maš zaradi širjenja novega koronavirusa Katoliška cerkev ponuja več duhovnih spodbud za vernike. Preko spleta, radia ali televizije pa lahko spremljate tudi svete maše in molitve rožnega venca.

 • Najsvetejše
  15.03.2020, 13:13

  Ker ljudje ne morejo do Jezusa, ga je on dobesedno popeljal med njih …

  Kakšne ganljive geste se vrstijo v teh dneh, ko je vsa Slovenija doma. Svete maše lahko spremljamo po radiu in televiziji, po zaslugi mnogih duhovnikov tudi preko Facebooka, Youtuba in ostalega spleta, prejemamo duhovno obhajilo ali se duhovno bogatimo s prebiranjem Božje besede, molitvijo in pogovori z domačimi.

 • Slovenski škofje (photo: ARO)
  14.03.2020, 16:50

  Škofje slovenskim katoličanom podeljujejo spregled pri udeležbi svete maše

  Slovenski škofje ordinariji so pred dnevi za cerkveno področje izdali navodila o primernem ravnanju v času razglašene epidemije in župnike pozvali, naj z njimi seznanijo svoje farane. Navodila nalagajo duhovnikom obvezno maševanje po prejetih namenih in sicer zasebno, brez navzočnosti vernikov.