Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Rok Mihevc

Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.

 • Dr. Jurij Toplak (photo: STA)
  12.07.2023, 13:30

  Dr. Jurij Toplak o klofuti evropskega sodišča našemu sodstvu

  Profesor na univerzi Alma Mater Europeaea in pravni fakulteti Fordham v New Yorku dr. Jurij Toplak znova opozarja na kršitve slovenskega pravosodja. Hkrati je poleg državnega odvetništva in ministrstva za pravosodje kritičen do medijev, ker da molčijo o sodbah Evropskega sodišča za človekove pravice proti slovenskim primerom.

 • Oratorijska kuhinja v župniji Nova Cerkev (photo: FB Ansambel Modrijani)
  10.07.2023, 11:04

  Modrijanov Rok z veselice skoraj direktno na oratorij

  Oratoriji po Sloveniji so v teh tednih v polnem teku in ta počitniški teden za otroke so pripravili tudi animatorji v župniji Nova Cerkev.

 • Posvet v Državnem svetu (photo: Benjamin Beci/Fixmedia)
  06.07.2023, 10:11

  Kakšni so izzivi omejevanja svobode izražanja ter kulture dialoga?

  V tokratni oddaji Pogovor o smo osvetlili pomen kulture dialoga in problematiko sovražnega govora. V organizaciji Državnega sveta Republike Slovenije in Sindikata obrti in podjetništva Slovenije kot pobudnika se je sredi junija odvil posvet z naslovom Pravni, moralni in psihološki izzivi omejevanja svobode izražanja ter kultura dialoga. Njegov namen je bil osvetliti pravni vidik problematike urejanja področja sovražnega govora in na drugi strani omejevanja svobode izražanja.

 • Slovenska zastava, domoljublje (photo: Rok Mihevc)
  04.07.2023, 08:18

  Utrinki praznika Slovencev iz domovine, zamejstva in izseljenstva

  V Vipavi je pretekli konec tedna potekal tradicionalni praznik Slovencev iz domovine, zamejstva in izseljenstva »Dobrodošli doma«. Na dvorišču Lanthierijevega dvorca so pripravili pester program razstav, program za otroke, igre o zamejstvu ter nastopov glasbenikov, folklornih in gledaliških skupin.

 • Slavljenec z duhovniki (photo: FB Alojzija Cvikla)
  03.07.2023, 09:22

  Škof Cvikl praznuje 40 let duhovništva

  Mariborski nadškof Alojzij Cvikl se danes veseli obletnice mašniškega posvečenja. Pred 40 leti ga je prejel po rokah škofa dr. Jožefa Smeja, se spominja na svojem Facebook profilu.