Marjan Bunič
Boštjan Smole
Silvestra Sadar

Rok Mihevc

Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.

 • Prenos svete maše na Facebooku (photo: Printscreen)
  14.03.2020, 13:08

  Duhovniki svete maše prenašajo na Facebooku

  Po navodilih Katoliške cerkve k odpovedi vseh svetih maš je mnogo duhovnikov in župnij našlo način, kako kljub temu ljudi duhovno obogatiti. Mnogo se jih je odločilo, da bo bogoslužje prenašalo preko spletnih družbenih omrežjih, zlasti Facebooka. Škof Peter Štumpf je takšne poteze označil za »sveta dogajanja po Facebooku«.

 • Duhovnik Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)
  13.03.2020, 10:14

  Gabriel Kavčič: Vaja, kako bomo stopili skupaj in vaja naše vere

  »Z odpovedjo svetih maš, pobožnostih in srečanj se zdaj naše vere ne bo dalo tako javno izražati kot sedaj, kar je dobra stvar, da razmislimo o naši veri. Ko bomo uspešno premagali pandemijo, se bo zadeva vrnila v stare tirnice.« Tako razmišlja duhovnik Gabriel Kavčič, ki je o aktualnih razmerah spregovoril za naš radio.

 • Sveto obhajilo (photo: Pixabay)
  13.03.2020, 07:33

  Kako prejemamo duhovno obhajilo?

  Škofje ordinariji do preklica podeljujejo slovenskim katoličanom spregled od dolžnosti udeležbe pri nedeljski sveti maši. Verniki naj nadomestijo odsotnost od svetega bogoslužja z molitvijo, postom, dobrimi deli, prebiranjem Božje besede, spremljanjem svete maše po radiu, TV oziroma spletu ter s prejemom duhovnega obhajila.

 • Starejši (photo: Rok Mihevc)
  12.03.2020, 13:20

  Samooklicani prostovoljci zlorabljajo starejše v času strahu pred koronavirusom

  Humanitarna organizacija Humanitarček opozarja starejše o zlorabah v povezavi s koronavirusom. Pozorni naj bodo na samooklicane prostovoljce, ki jim ponujajo pomoč pri raznih storitvah, kot sta prevoz in nakup zdravil. Tovrstne posameznike naj prijavijo pristojnim organom. Zaznali so tudi že prevare preko elektronske pošte.

 • Mikrofon (photo: Rok Mihevc)
  12.03.2020, 10:33

  Na Radiu Ognjišče naj nas v teh dneh povezujejo sveta maša, molitev in program

  »Ko pride vaš strah kakor ujma, ko prideta nad vas stiska in nadloga, me kličite. Kdor me posluša, bo prebival na varnem. Miren bo in se ne bo bal hudega.«