Jure Sešek
Andrej Jerman
Andrej Šinko

Rok Mihevc

Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.

 • Predsednik vlade Janez Janša (photo: Vlada)
  30.11.2020, 09:03

  Kdo se boji Janeza Janše kot "odrešenika 2.0"?

  Kaj trenutno v slovenskem političnem prostoru preprečuje skupni nastop strank v borbi proti koronavirusu? O političnih elitah in aktivnostih, ki večinoma niso na ravni izziva, ki je trenutno nad našo državo, smo govorili s p. Brankom Cestnikom v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«. Je res kriva operativna nesposobnost ali je to politični fanatizem, ki preprečuje stik s stvarnostjo?

 • Adventni venec (photo: Urša Ulčar)
  29.11.2020, 08:02

  FOTO: Adventni venček tudi iz igrač ...

  Adventni venček, simbol adventnega časa, Slovenci še vedno najraje izdelamo sami. To dokazuje tudi odziv naših Facebook prijateljev na Facebook strani Radia Ognjišče, kjer so nam naši sledilci pokazali svoje lepe izdelke. Če kdaj, imamo pa prav v teh časih največ časa za tovrstno ustvarjanje. Pa tudi tisti, ki ga naredimo sami, je največ vreden.

 • Adventni venec (photo: Rok Mihevc)
  27.11.2020, 09:06

  VIDEO: Kako napraviti adventni venček?

  Pred nami je prva adventna nedelja, s katero se začenja adventni čas. To je milostni čas, v katerem se lahko duhovno obogatimo, naredimo dobro delo... Letos imamo za to še kako veliko priložnosti, tudi za poglobljeno molitev in duhovno rast. Zunanje znamenje priprave na božič pa je adventni venec. Naraščanje luči simbolizira rast dobrega v življenju.

 • Zbiranje sredstev na RTV (photo: Tatjana Splichal)
  26.11.2020, 11:18

  Neverjeten uspeh 30. Klica dobrote!

  Na 30. Klicu dobrote je Slovenska karitas za pomoč družinam in posameznikom v stiski do zdaj zbrala 315.409 evrov!

 • p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)
  26.11.2020, 07:28

  O Poljski in Madžarski: "Starega ata se ne uči kašljati."

  Kaj pravzaprav vemo o Poljski in Madžarski, o dveh državah, ki sta trenutno v ospredju evropskega dogajanja? Prisotnega je veliko političnega preigravanja o pomenu teh dveh dežel, a malo in premalo pa vemo o njuni zgodovini. Veliko sta pretrpeli in imata zato tudi veliko za ponuditi. Nekaj ozadja tega dogajanja je v oddaji "Spoznanje več, predsodek manj" orisal p. Branko Cestnik.