Robert Božič
Marko Zupan
Silvestra Sadar

Rok Mihevc

Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.

 • Zavod sv. Stanislava (photo: Stanislav.si)
  12.03.2020, 08:51

  V Zavodu sv. Stanislava že danes prekinjajo učno vzgojne dejavnosti

  Premier, ki opravlja tekoče posle, Marjan Šarec je ministrstvoma za zdravje in izobraževanje naložil, naj pripravita vse potrebno, da se s ponedeljkom zaprejo vse vzgojno-izobraževalne ustanove. "Gre za ukrep, ki prinese za seboj marsikaj, a je nujen v tej situaciji," je zapisal na Twitterju. V Zavodu sv. Stanislava že jutri prekinjajo učno vzgojne dejavnosti.

 • Molitev (photo: Rok Mihevc)
  11.03.2020, 13:39

  Molitev za zdravje v času epidemije koronavirusa

  Slovenski škofje vabijo slovenske katoličane k molitvi za zdravje in upoštevanju navodil za preprečevanje epidemije koronavirus covid-19.

 • Verniki (photo: Rok Mihevc)
  11.03.2020, 13:02

  Svete maše do 100 vernikov, odpoved verouka, volitve v ŽPS preložene …

  Slovenski škofje so se seznanili z Odredbo o prepovedi zbiranja na javnih prostorih zaprtega tipa v Sloveniji, kjer se zbira več kot 100 oseb. Navkljub mnenju Ministrstva za zdravje, da omenjena odredba ne velja za verske obrede, so škofje v želji po varovanju zdravja ljudi in preprečevanju epidemije odločili, da Katoliška cerkev sledi splošnim navodilom, ki veljajo za vse ustanove v državi. Tako do preklica določajo:

 • Delo na njivi (photo: Pixabay)
  11.03.2020, 10:44

  Vreme kar vabi k delu na zemlji …

  Sončno vreme že vabi, da se posvetimo delu na zemlji. Zdaj že urejamo vrtove, pospravljamo staro in pripravljamo gredice za novo. Prvi posevki, urejanje zeliščnega vrta, priprava tople grede, vzgoja lastnih sadik, delo v rastlinjakih…to so vsebine, o katerih smo govorili v Svetovalnici. Naša gostja je bila Fanči Perdih.

 • Kropilnik v radijski kapeli (photo: Rok Mihevc)
  11.03.2020, 08:55

  Ali s pokritimi kropilniki pod vprašaj postavljamo moč blagoslovljene vode?

  Koronavirus je prodrl na vsa področja našega življenja, tudi v verske obrede. Ukrepi, ki jih je uvedla Slovenska škofovska konferenca so prejemanje obhajila na roke, ukinitev rokovanja med pozdravom miru, v kropilnikih ne sme biti blagoslovljene vode. Nedavno pa je poslušalka v Klepetalnici opozorila, ali morda prav s tem ukrepom pod vprašaj postavljamo moč blagoslovljene vode v takih trenutkih …