Robert Božič
Marko Zupan
Silvestra Sadar

Rok Mihevc

Rok Mihevc je fotograf, novinar in spletni urednik.

 • Br. Jožko Smukavec (photo: Rok Mihevc)
  24.03.2020, 10:51

  Br. Jožko Smukavec: Blagor ptičkom, ki smejo biti skupaj

  Ostanimo povezano občestvo - pozdravi naših duhovnikov. Tako se imenuje naša nova rubrika, v kateri lahko vsak dan v našem etru slišite duhovnike, ki nas vzpodbujajo v teh časih. Tokrat se nam je oglasil br. Jožko Smukavec, kapucin iz Škofje Loke.

 • p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)
  24.03.2020, 09:47

  Cestnik: Si predstavljate, kako duhovna in čustvena bo velika noč, če bo ta sovpadala s koncem karantene?

  »Sinoči sem imel videoklepet z župnikom Pietrom iz Bergama. Bil sem vesel, ker sem ga videl in slišal, žalosten, ker je tema najinega pogovora šla o bolezni in smrti, o koronavirusu, ki je v zadnjih tednih prav v severnoitalijanskem Bergamu razvil svojo uničevalno moč. Podobe kolone vojaških tovornjakov, ki iz Bergama odvažajo krste z umrlimi za koronavirusom, so presunile cel svet.« Tako je zapisal p. Branko Cestnik na svoji blog strani in o tem je tudi tekla beseda v oddaji »Spoznanje več predsodek manj«.

 • P. Karel Gržan (photo: Rok Mihevc)
  23.03.2020, 11:02

  P. Karel Gržan: Prerodili se bomo in v naše odnose dodali žlahtnost

  Iz Zgornje Savinjske doline, z gorske jase med dvema potokoma, se nam je oglasil tudi p. Karel Gržan, sicer redni gost oddaje Za življenje. Kot pravi, je v teh dneh pogosto v kapeli, ki je posvečena Mariji Materi dobrega sveta, ker je tudi sam moral najti mir in spokojnost, ki ju potrebuje življenje.

 • Najsvetejše in prenos v živo (photo: Printscreen)
  23.03.2020, 08:22

  VIDEO: Siv avto z utripajočimi lučmi: Škof Štumpf z Najsvetejšim blagoslavljal župnije in ves narod

  Škof Peter Štumpf v teh časih ne sedi križem rok, ampak z vso vero v Božjo pomoč, stopa med ljudi, seveda v skladu z vsemi ukrepi. Tako se je tudi na včerajšnjo nedeljo z Najsvetejšim popeljal po svoji škofiji in molil za slovenski narod in ves svet, ki je na preizkušnji. Svojo pot pa je, da bi bili z njim povezani tudi verniki, prenašal v živo preko svojega Facebook profila.

 • Skupina fantov je pela
  19.03.2020, 12:28

  VIDEO: Italijani slavijo in pojejo s svojih oken: »Res velik si, Bog!«

  Italijani so te dni še posebej na preizkušnji, a prav v teh trenutkih še toliko bolj spoznavajo veličino Boga. Na socialnih omrežjih je videti mnogo posnetkov, kako ljudje s svojih balkonov pojejo, igrajo na inštrumente, naredijo prave male koncerte, ploskajo in spodbudajo drug drugega. In mnogo ljudi s pesmijo tudi slavi Boga.