Matjaž Merljak
Marko Zupan
Marta Jerebič

Novice

Po raziskavah se na smrt bolni ljudje najbolj bojijo trpljenja, bolečin in tega, da bi bili sami. (photo: National Cancer Institute / Unsplash) Po raziskavah se na smrt bolni ljudje najbolj bojijo trpljenja, bolečin in tega, da bi bili sami. (photo: National Cancer Institute / Unsplash)

Vedno večje potrebe po paliativni oskrbi

Na svetovni dan Hospica in paliativne oskrbe strokovnjaki opozarjajo, da človek v zadnjem obdobju življenja potrebuje predvsem bližino in strokovno pomoč, ne pa končanje življenja z evtanazijo ali ...

Če si želimo osvoboditve od notranjih ran, je pomembna odločitev in vztrajno delo na sebi v zaupanju v Življenje..  (photo: PixaBay) Če si želimo osvoboditve od notranjih ran, je pomembna odločitev in vztrajno delo na sebi v zaupanju v Življenje..  (photo: PixaBay)

Stiska: priložnost za obup ali za korak v veri?

Z včerajšnjo slovesnostjo na Brezjah smo vstopili v Teden za življenje. Somaševanje je popoldne na trgu brez baziliko vodil nadškof Marjan Turnšek. Eden od osrednjih dogodkov bo četrtkova okrogla ...

Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec) Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec)

Življenje nerojenih otrok šteje!

Množica pet tisoč ljudi se je danes dopoldne zbrala na že tretjem slovenskem Pohodu za življenje. Tokrat so si za geslo izbrali: Enakopravnost se začne pred rojstvom.