Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Nadškof Alojzij Cvikl v Ljudski kuhinji (foto: Nadškofijska karitas Maribor)
Nadškof Alojzij Cvikl v Ljudski kuhinji

Nadškof Cvikl delil kosilo

Slovenija | 19.04.2019, 15:36 Marta Jerebič

Mariborski nadškof Alojzij Cvikl si je danes nadel predpasnik in pomagal pri delitvi kosila v Ljudski kuhinji Betlehem, ki deluje pod okriljem Nadškofijske karitas Maribor.

V njej vsak dan kosilo prejme do 60 socialno najbolj ogroženih oseb. Tem je nadškof Cvikl podaril mali leseni križec na vrvici kot znamenje, da niso nikoli sami, tudi takrat, ko je najtežje. Križ govori, da bo na koncu zmagalo življenje. Zaželel jim je, da ob veliki noči začutijo to upanje in veselje.

Nagovor nadškofa Cvikla

Dragi prijatelji, v Janezovem evangeliju beremo, da je zadnja Jezusova beseda bila: »Izpolnjeno je« (prim Jn 19.30).

Ta krik, ni krik obupa. Je krik upanja, saj je Jezusova smrt na križu zadala smrtni udarec naši smrti in pregnala temo iz naših src.

Na križu nam Jezus govori, da je ljubezen močnejša od smrti, kajti On ni nehal ljubiti človeka, tudi takrat ne, ko je človek Bogu obrnil hrbet.

Mi danes poljubljamo križ, ali bolje Njega, ki je bil križan na lesu križa.

Danes vam dragi prijatelji želim izročiti mali leseni križec na vrvici, ki naj vas spremlja v vašem življenju, vam govori, da niste nikoli sami, tudi takrat, ko je najtežje.

Pa še nekaj nam govori, da bo na koncu zmagalo življenje, zato smo ljudje upanja in veselja!

Želim vam, da ob veliki noči začutite v vaših srcih to upanje in to veselje!

 

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...