Slavi Košir
Boštjan Smole
Silvestra Sadar
Nadškof Alojzij Cvikl v Ljudski kuhinji (foto: Nadškofijska karitas Maribor)
Nadškof Alojzij Cvikl v Ljudski kuhinji

Nadškof Cvikl delil kosilo

19.04.2019, 15:36 Marta Jerebič

Mariborski nadškof Alojzij Cvikl si je danes nadel predpasnik in pomagal pri delitvi kosila v Ljudski kuhinji Betlehem, ki deluje pod okriljem Nadškofijske karitas Maribor.

V njej vsak dan kosilo prejme do 60 socialno najbolj ogroženih oseb. Tem je nadškof Cvikl podaril mali leseni križec na vrvici kot znamenje, da niso nikoli sami, tudi takrat, ko je najtežje. Križ govori, da bo na koncu zmagalo življenje. Zaželel jim je, da ob veliki noči začutijo to upanje in veselje.

Nagovor nadškofa Cvikla

Dragi prijatelji, v Janezovem evangeliju beremo, da je zadnja Jezusova beseda bila: »Izpolnjeno je« (prim Jn 19.30).

Ta krik, ni krik obupa. Je krik upanja, saj je Jezusova smrt na križu zadala smrtni udarec naši smrti in pregnala temo iz naših src.

Na križu nam Jezus govori, da je ljubezen močnejša od smrti, kajti On ni nehal ljubiti človeka, tudi takrat ne, ko je človek Bogu obrnil hrbet.

Mi danes poljubljamo križ, ali bolje Njega, ki je bil križan na lesu križa.

Danes vam dragi prijatelji želim izročiti mali leseni križec na vrvici, ki naj vas spremlja v vašem življenju, vam govori, da niste nikoli sami, tudi takrat, ko je najtežje.

Pa še nekaj nam govori, da bo na koncu zmagalo življenje, zato smo ljudje upanja in veselja!

Želim vam, da ob veliki noči začutite v vaših srcih to upanje in to veselje!

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre) Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre)

Novi celjski škof bo dr. Maksimilijan Matjaž

Papež Frančišek je za celjskega škofa imenoval dr. Maksimilijana Matjaža, duhovnika mariborske nadškofije metropolije, ki je bil do sedaj profesor Svetega pisma na Teološki fakulteti v ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

"Ljubezen vedno pozablja nase"

»Prepričan sem, da bosta letošnji post in velika noč kljub epidemiji zelo lepa, saj je to odvisno od posameznika, kako zares bo vzel to ponujeno priložnost s strani Cerkve, da vzame ta sveti čas ...