Robert Božič
Aleš Karba
Alen Salihović
Nadškof Alojzij Cvikl v Ljudski kuhinji (foto: Nadškofijska karitas Maribor)
Nadškof Alojzij Cvikl v Ljudski kuhinji

Nadškof Cvikl delil kosilo

19.04.2019, 15:36 Marta Jerebič

Mariborski nadškof Alojzij Cvikl si je danes nadel predpasnik in pomagal pri delitvi kosila v Ljudski kuhinji Betlehem, ki deluje pod okriljem Nadškofijske karitas Maribor.

V njej vsak dan kosilo prejme do 60 socialno najbolj ogroženih oseb. Tem je nadškof Cvikl podaril mali leseni križec na vrvici kot znamenje, da niso nikoli sami, tudi takrat, ko je najtežje. Križ govori, da bo na koncu zmagalo življenje. Zaželel jim je, da ob veliki noči začutijo to upanje in veselje.

Nagovor nadškofa Cvikla

Dragi prijatelji, v Janezovem evangeliju beremo, da je zadnja Jezusova beseda bila: »Izpolnjeno je« (prim Jn 19.30).

Ta krik, ni krik obupa. Je krik upanja, saj je Jezusova smrt na križu zadala smrtni udarec naši smrti in pregnala temo iz naših src.

Na križu nam Jezus govori, da je ljubezen močnejša od smrti, kajti On ni nehal ljubiti človeka, tudi takrat ne, ko je človek Bogu obrnil hrbet.

Mi danes poljubljamo križ, ali bolje Njega, ki je bil križan na lesu križa.

Danes vam dragi prijatelji želim izročiti mali leseni križec na vrvici, ki naj vas spremlja v vašem življenju, vam govori, da niste nikoli sami, tudi takrat, ko je najtežje.

Pa še nekaj nam govori, da bo na koncu zmagalo življenje, zato smo ljudje upanja in veselja!

Želim vam, da ob veliki noči začutite v vaših srcih to upanje in to veselje!

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc) Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc)

Novinarji in resnica, izkušnja dr. Jožeta Možine

Na god zavetnika novinarjev, sv. Frančiška Saleškega, se katoliški novinarji še posebej zavemo, kako pomembno je javnosti posredovati resnico. A žal imajo nekateri novinarji s tem težave, saj so ...

Janez Janša (photo: Rok Mihevc) Janez Janša (photo: Rok Mihevc)

Znano je ime novega mandatarja: Samo DaniJanša

Volitve so pred vrati in o tej temi bomo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, gotovo do njih še velikokrat spregovorili. Tokrat smo trenutno aktualno politično stanje pokomentirali s p. ...