Slavi KoširSlavi Košir
Aleš KarbaAleš Karba
Rok MihevcRok Mihevc

Nataša Ličen

Nataša Ličen je voditeljica na Radiu Ognjišče.

  • 23.01.2018, 14:35

    Besede so prva dediščina

    Vas je v zadnjem času kaj tako navdihnilo, da ste o tistem še dolgo razmišljali? Prevzelo, morda celo malo spremenilo? Če smo spretni v zaznavanju in če navdušeno zremo v svet, se resnično lahko hitro najde kaj, kar nas preplavi in vsrka vase.

  • Klic po pomoči v Indiji, na Srilanki (photo: pota.si)
    22.01.2018, 11:16

    Mednarodni prostovoljni projekt POTA

    Mladi so v svojem razmišljanju zelo globalno naravnani, ves svet je njihov dom, dnevno se povezujejo s prijatelji na različnih delih sveta. V številnih tli tudi želja po izkušnji prostovoljstva in dobrodelnega delovanja.

  • Marko Juhant (photo: ARO)
    14.01.2018, 06:00

    Izgubljamo potrpežljivost, vsi hočemo tukaj in zdaj

    Ob novem enoletnem obdobju, ko sadimo svoje upe, se vprašajmo, v kaj ali kam usmerjamo svoje želje? V nakup nove tehnologije, avtomobila ali pa v domači servis odnosov, kako izboljšati odnose med družinskimi člani. Pri slednjem zadnja leta najbolj škriplje. Z razmišljanjem o tem smo začeli prvo letošnjo oddajo z Markom Juhantom, specialnim pedagogom.

  • Cankar v stripu (photo: ARO)
    11.01.2018, 18:00

    Cankar v stripu

    Cankar v stripu je projekt, ki je združil več avtorjev. Ideja o Cankarjevih delih, izdanih v subverzivni (prevratni) formi, kot je strip in v njem združiti vrhunske avtorje, kot so Boštjan Gorenc - Pižama, Žiga X Gombač, Andrej Rozman Roza in ilustratorje, kot so Tanja Komadina, Damijan Stepančič in Igor Šinkovec, je nastala z ambicijo poskusa vnovične vzpostavitve odnosa do Cankarja in njegove dediščine, ne v simbolnem, ampak v dejanskem smislu, da se vrnemo k branju njegovih del.

  • Prva knjiga pri nas o kruhu z drožmi (photo: Osebni arhiv)
    11.01.2018, 07:39

    Kruh z drožmi je dragocena dediščina

    Preden je prišel na police trgovin industrijski kvas so naši predniki pekli kruh z drožmi ali kislim testom. Če mešanico vode in moke pustimo stati nekaj časa se zgodijo številni procesi. Na delu so bakterije, ki povzročijo vzhajanje kruha. Peka kruha in ostalih krušnih dobrot z drožmi postaja vse bolj priljubljena, takšen je kruh je enako mehak, s hrustljavo skorjico, le da je še lažje prebavljiv, polnejšega okusa in obstojnejši.