Slavi KoširSlavi Košir
Aleš KarbaAleš Karba
Rok MihevcRok Mihevc

Nataša Ličen

Nataša Ličen je voditeljica na Radiu Ognjišče.

  • Dobro delo za veliko veselja naših otrok (photo: MIK Celje)
    04.06.2020, 17:45

    Skrb za dobro je gorivo, ki nikoli ne usahne

    V Sloveniji so podjetja, družbeno odgovorna, ki si prizadevajo za boljše rešitve. Včasih se zdi, da večina strmi le za svojim dobičkom. Ker takšne zgodbe in prakse odmevajo glasneje. Med podjetniki pa je vendarle veliko (večina) dobrih.

  • Če nismo sposobni pomagati tujemo, tudi domačemu ne bomo zlahka (photo: Pixabay)
    28.05.2020, 17:50

    Andrej Šter: Svet je nekoliko razpadel. Mednarodni stiki so pod udarom novih razmer in pogojev. Kar ni nujno le slabo.

    Vodjo konzularne službe Ministrstva za zunanje zadeve smo povabili k pogovoru ob koncu prve faze epidemije, ki smo jo v Sloveniji dobro prebrodili. Bil je med bolj vidnimi v času prvih negotovosti, ko so se zapirale meje sveta in so se posamezniki znašli pred zahtevnimi in na prvi pogled nepremostljivimi ovirami.

  • Pustimo, da se travniki razcvetijo (photo: Pixabay)
    27.05.2020, 12:48

    Slovenija je vroča točka Evrope – Imamo vse, pa tega ne znamo izrabiti

    Spremenjen in pogosto tudi nepravi način gospodarjenja najbolj ogroža biotsko raznovrstnost. Tudi intenzivna obdelava le posamezne kulture ustvarja tako imenovane zelene puščave. Ob Dnevu biotske raznovrstnosti smo se pogovarjali s priznanim botanikom, dr. Jožetom Bavconom, vodjo Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani.

  • Svoje napake spregledamo, pri drugem jih izpostavljamo.  (photo: Pixabay)
    26.05.2020, 20:55

    Napake pri sebi opravičujemo, pri drugih ne.

    Vsaka kriza je velika priložnost za popravke. Prof. dr. Jože Ramovša je ob tem v oddaji »Za sožitje« dodal, da so se žal v preteklosti krize večinoma popravljale tako, da so se sesule v agresijo, v še večjo krizo torej, in ko se je vse sesulo, se je potem začelo obraščati iz korenin.

  • V času epidemije smo več kupovali od lokalnih ponudnikov  (photo: Pixabay)
    22.05.2020, 08:40

    Epidemija je spremenila odnos do hrane

    Zaradi epidemije so mnogi zadnja dva meseca precej ali povsem spremenili prehrano, tako je pokazala tudi mednarodna raziskava Food-Covid-19. Odvijala se je spletno v več državah, vanjo so se vključili tudi na Inštitutu za nutricionistiko.