Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Aleš KarbaAleš Karba
Petra StoparPetra Stopar

Nataša Ličen

Nataša Ličen je voditeljica na Radiu Ognjišče.

  • Razpoloženje bo pravo, pridite to nedeljo v dvorano Matije Tomca v Zavodu sv. Stanislava na ples do enih.  (photo: Rok Luznik)
    18.11.2022, 21:35

    To nedeljo znova Ples do enih.

    Smemo povabiti na valček, morda tango ali cha-cha? Pridite in večer preživite v dobri družbi, to nedeljo, zvečer ob osmih, v dvorano Matije Tomca v Zavodu Sv. Stanislava.

  • Vsak košček hrane je zavržen denar. (photo: PixaBay)
    18.11.2022, 12:58

    Irena Simčič: Vsak odvržen košček hrane je zavržen denar.

    Za vse vzgojno izobraževalne organizacije je današnji Dan slovenske hrane in tradicionalnega slovenskega zajtrka praznik, razdeljenih je bilo kar tristo tisoč obrokov. Na Zavodu RS za šolstvo podpirajo raznolike aktivnosti, ki pomembno vplivajo na oblikovanje ustreznih prehranskih navad otrok in mladostnikov, poznavanje pomena lokalne hrane, pomena kmetijstva, kratkih dobavnih verig, pomena zmanjšanja količin odpadne hrane ter doseganja pravilnega odnosa do hrane, kulture prehranjevanja in podobno.

  • Blagoslov je imeti svoj kos zemlje.  (photo: PixaBay)
    17.11.2022, 18:00

    Marko Ušeničnik: Imeti zemljo je velik privilegij. Poln izzivov, a veliko bolje kot živeti rutino brez srca.

    Glasbenik, ki je pred leti z družino začel resneje obdelovati zemljo in oživljati kmetijo v okolici Šentjerneja. Žita lastne pridelave predelajo v testenine, ki so primerne tudi za zahtevnejše jedce in za tiste z zdravstvenimi posebnostmi. Vsaka preizkušnja prinese kakšno spoznanje in novo odločitev, pravi Marko in je hvaležen prav za vsako. Dela s srcem. Njegovi dnevi so polni, je učitelj glasbenega pouka, zborovodja, organist, poučuje občasno tudi klavir in kitaro ter kmetuje.

  • Zdrava domača hrana (photo: MKGP)
    16.11.2022, 13:40

    Ravno maslo mesim

    V tednu, ko obeležujemo Dan slovenske hrane in pripravljamo tradicionalni slovenski zajtrk, letos s poudarkom na mleku in mlečnih proizvodih, smo poklicali na kmetijo blizu Domžal, lučaj stran od osrednjega vozlišča naše domovine, kjer vsak dan lahko dobimo domače, pristno slovensko mleko in predelane mlečne izdelke, ter na idrijski konec, v planine, kjer pridelajo odličen domač, zorjen trdi sir.

  • Marko Juhant ima široko občinstvo, dragocene so tudi številne njegove knjige v pomoč vzgoji in spremljanju naših otrok ter mladih.  (photo: Nataša Ličen)
    12.11.2022, 13:27

    Marko Juhant: Doživetja so najlepši dar

    Dogaja se, da imajo otroci po družinah že vse. Kaj in kako potem izbrati pravo darilo, pozornosti ob dobrih možeh, ki bodo obdarovali v decembru? S tem vprašanjem smo začeli novembrsko srečanje z Markom Juhantom, specialnim pedagogom. Težko bomo zgrešili, če se ob obdarovanjih držimo tradicije. Lahko izbiramo med nekaj sladkega, nekaj uporabnega in nekaj za igro.