Radio Ognjišče
Jure SešekJure Sešek
Mark GazvodaMark Gazvoda
Tanja DominkoTanja Dominko

Cerkev na Slovenskem

V Betnavi odprtje razstave Slomškova soba

Nadškof Marjan Turnšek bo ob 18. uri v dvorcu Betnava v štajerski prestolnici odprl razstavo Slomškova soba. Pripravil jo je Zavod Antona Martina Slomška v ...

Diagnoza: Kristjan

Civilna iniciativa prebudimo Slovenijo pripravlja novo srečanje na katerem bodo v ospredje postavili mlade. Med gosti bosta dramski igralec Gregor Čušin in novinar Jože Možina.

Otroci že tretjič tečejo za edinost

Po vsem svetu danes poteka tretji tek za edinost, ki ga pripravljajo otroci iz Gibanja fokolarov. Z raznimi športnimi in drugimi priredutvami želijo izraziti svoja prizadevanja za gradnjo ...

Vse več koristnikov ljudske kuhinje v Mariboru

Nadškofijska Karitas Maribor je v preteklih dveh letih, odkar v mestu obstaja njihova ljudska kuhinja Betlehem, pomoči potrebnim razdelila preko 37.000 prehranskih obrokov. Kot je povedal ...

Sodobne Marijine pesmi v Marijinem mesecu

V začetku Marijinega meseca maja je pri založbi Ognjišče izšla zgoščenka Marijinih pesmimi z naslovom ZDRAVO, MARIJA v slogu sodobne duhovne ritmične glasbe. Gre za ...

Uprizoritve drame o Lojzetu Grozdetu

Antonov oder je pred letošnjim kulturnim praznikom pripravil hagiografsko dramo o Lojzetu Grozdetu z naslovom Sem mislil, da sem sam. Predstavo bodo uprizarjali do konca meseca. Jutri ...

19. Nikov študentski tek na Ljubljanski grad

Bliža se že 19. Nikov študentski tek na Ljubljanski grad, ki se bo začel v ponedeljek, 14. maja 2012, ob 19.00 in bo potekal pod geslom Tečem za podnebno solidarnost in pravičnost.

Jaz, bogoslovec – kratek film o življenju bogoslovca

V minulih dneh so na spletu objavili kratek film z naslovom Jaz, bogoslovec režiserja Davida Sipoša. Film v nekaj minutah predstavi življenje bogoslovcev v Bogoslovnem semenišču v ...

Upanje za Evropo?

V Bruslju in hkrati v 130-ih mestih po vsej Evropi bo v soboto srečanje krščanskih gibanj in skupnosti z naslovom Skupaj za Evropo. Gre za tretji mednarodni dogodek po vrsti; prva dva sta ...

Petra Stopar

Pastoralni dan v dekaniji Lendava

V dekaniji Lendava je v nedeljo potekal jubilejni deseti dekanijski pastoralni dan. Srečanje pod geslom Potujemo s svetniki je bilo vsebinsko nadaljevanje lanskega srečanja, ki je bilo v ...

Petra Stopar

Avdio player - naslovnica