Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Misijonar Peter Opeka (foto: Izidor Šček)
Misijonar Peter Opeka | (foto: Izidor Šček)

Pedro Opeka: »Slovenci, gradimo prihodnost na idealih, ki nas povezujejo!«

Novice | 25.06.2021, 12:01 Robert Božič

Skupaj s Slovenci v domovini se 30. obletnice samostojnosti veselijo tudi številni rojaki po svetu. Neutruden borec za najrevnejše in misijonar na Madagaskarju, Pedro Opeka, se iskreno veseli in nas spodbuja naj gradimo prihodnost na idealih, ki nas povezujejo in dajejo smisel našemu življenju in delu.


Slovenci doma in po svetu se veselimo in pojemo od veselja, da smo že 30 let svobodni in neodvisni, sami gospodarji slovenske zemlje. Nikdar več nam ne bo nihče ukazoval, kako naj živimo, delamo in mislimo. 30 let ima Slovenija svoj edinstveni prostor med vsemi narodi.

Dragi rojaki! Pojdimo vedno navzgor, dajmo dober zgled svetu, veselimo se v tem, kar je dobrega in pristnega v naši domovini: medsebojno spoštovanje, strpnost drug z drugim.

Budimo slovenski jezik in našo kulturo. Ne pozabimo na našo zgodovino in našo vero, ki nam je dala duhovne vrednote, da smo premagali vse težave.

Poveličujemo bratstvo in iskreno prijateljstvo med vsemi enakopravnimi Slovenci.

Naša dežela je lepa, imejmo jo radi, varujmo jo pred vsemi nevarnostmi.

Bodimo še naprej združeni kot bratje in sestre, prijatelji in prijateljice. Gradimo prihodnost na idealih, ki nas povezujejo in dajejo smisel našemu življenju in delu. Imejmo vedno upanje v nas in veselje v naših srcih. Bodimo prijatelji vseh narodov.

Naj Bog varuje in blagoslovi Slovenijo. Korajža velja! Živijo, Slovenija!"

Novice
Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija) Škof Vinko Bokalič (photo: Svobodna Slovenija)

Vinko Bokalič Iglič primas Argentine

Papež je argentinsko škofijo Santiago del Estero povzdignil v nadškofijo in za prvega nadškofa imenoval dosedanjega škofa v tem mestu, našega rojaka, Vinka Bokaliča Igliča. Podelil mu je tudi ...

Nataša Ličen (photo: Rok Mihevc) Nataša Ličen (photo: Rok Mihevc)

Čudne počitnice

Počitniško pozdravljeni! Ne glede na to, kje ste in s kom, so vaši dopustniški trenutki že mimo ali ste ravno sredi njih, morda pa odštevate do začetka letošnjih, upam, da ste te sreče mož in ...

Sobodajalstvo (photo: Pexels) Sobodajalstvo (photo: Pexels)

Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev

»Kdor se odloči za dejavnost oddajanja sob ali apartmajev, naj se tega loti celostno. Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev. Z dobro nastanitvijo in prijaznostjo pri opravljanju dela se ...