Slavi Košir
Andrej Jerman
Andrej Šinko

Novice

Robert Golob (photo: Bor Slana) Robert Golob (photo: Bor Slana)

GEN-I na poti do brezogljične elektrike

Energetsko podjetje GEN-I se z novim strateškim in zelenim načrtom podaja na ambiciozno pot razogličenja. Do leta 2030 namerava vložiti milijardo evrov v nove tehnologije in digitalizacijo ter ...

Škof Mitja Leskovar (photo: TS/RM) Škof Mitja Leskovar (photo: TS/RM)

Nadškof Leskovar pri papežu

Papež Frančišek je včeraj v avdienco sprejel nuncija v Iraku, slovenskega nadškofa Mitja Leskovarja. Spomnimo, papež se je v Iraku mudil od 5. do 8. marca 2021.

Vrtnice  (photo: Mateja Račevski) Vrtnice  (photo: Mateja Račevski)

Teden vrtnic v Arboretumu

Arboretum Volčji Potok je od 11. do 18. junija v znamenju tedna vrtnic. Še posebej je pestro ta konec tedna, ko pripravljajo strokovna vodenja, prodajni sejem in kulturno dogajanje. Vrtnice so na ...

Profesor političnih znanosti in mednarodnih odnosov Nuno P. Monteiro (photo: nunomonteiro.org) Profesor političnih znanosti in mednarodnih odnosov Nuno P. Monteiro (photo: nunomonteiro.org)

In memoriam: Nuno Monteiro

Portugalski politolog Nuno P. Monteiro, ki je 5. maja letos zapustil akademsko skupnost po boju z zahrbtno boleznijo, je znan po svojih raziskavah na področju mednarodnih odnosov in varnostnih ...

Poštar Pavli (photo: Pošta Slovenije) Poštar Pavli (photo: Pošta Slovenije)

Poštar Pavli polni šolske torbe

Pošta Slovenije letos že deveto leto z akcijo »Poštar Pavli polni šolske torbe« pomaga Zvezi prijateljev mladine Slovenije polniti šolske torbe otrok iz socialno ogroženih družin.

Krizmena maša:  bolniško in krstno olje ter sv. krizma (photo: Nadškofija Ljubljana) Krizmena maša:  bolniško in krstno olje ter sv. krizma (photo: Nadškofija Ljubljana)

Škof Štumpf sam pripravlja sveta olja

Duhovniki vsako leto ob prazniku Jezusovega srca obhajajo Dan duhovniškega posvečenja. Letos je več škofij to združilo še s krizmeno mašo, ki na veliki četrtek ni bila mogoča.