Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Veselje in radost (foto: Ben White, @benwhitephotography, unsplash.com)
Veselje in radost | (foto: Ben White, @benwhitephotography, unsplash.com)

Letošnja velika noč je lahko najlepša do zdaj

Radijski utrip | 30.03.2020, 16:03 Uredništvo Radia Ognjišče

“V norišnici sveta sem se umirila. Svoje misli sem usmerila v tisto, kar je res pomembno.” Letošnja velika noč je lahko najlepša do zdaj. Obstaja preprost in kakovosten način. Samo od vas je odvisno, kako se boste odločili.

Roko na srce - praznike znamo že na pamet. Vemo, kaj bomo oblekli. Vemo, kje in s kom bomo v cerkvi sedeli. Dobro poznamo vonj kadila in vsakič z zanimanjem opazujemo, kako se dim dviga proti luči. Na pamet vemo, koga bomo po dolgem času spet videli v cerkvi. In vemo, kako bo župnik zapel velikonočno alelujo. Vsako leto pred cerkvijo sežemo v roke istim ljudem. Iste ljudi povabimo na kratek obisk, kavo in na košček potice. Letos pa se je vse obrnilo na glavo.

Zunanja lupina tokrat odpade. Letos bo velika noč v naša srca prišla v najbolj iskreni in pristni obliki. Tokrat dobimo samo bistvo. Brez embalaže. Na to pa se moramo dobro pripraviti, če želimo praznike resnično doživeti. Sicer gre lahko letošnja velika noč mimo nas.

Zdaj imamo posebno priložnost. Lahko jo doživimo tako močno, kot je nismo še nikoli. In letošnja velika noč je lahko najlepša do zdaj. Naj razložim.

Na Radiu Ognjišče smo za vas pripravili ekskluzivne pogovore, razmišljanja in nagovore. V njih se vračamo k osnovam. Velikih pet. O ljubezni, o smislu, o upanju, o veselju in o bližini. In tukaj se začnejo najbolj zanimive stvari.

Ja. Normalno je, da se v teh dneh srečujemo s strahom in številnimi vprašanji. Kmalu ugotovimo, da vseh odgovorov ne bomo našli pri ljudeh. Zato se moramo obrniti na Boga. In to je imenitna priložnost.

Za vas smo poiskali vrhunske sogovornike iz Slovenije in tujine. Ko boste poslušali pogovore, razmišljanja in posebne nagovore, boste zagotovo našli odgovore na svoja vprašanja. Umirili se boste. Obnovili boste svojo povezanost z Bogom. Ob tem pa se boste tako dobro pripravili na veliko noč, da jo boste doživeli tako močno, kot še nikoli do zdaj. Vse skupaj je tako preprosto in tako kakovostno, da boste presenečeni.

V norišnici sveta sem se umirila. Svoje misli sem usmerila v tisto, kar je res pomembno. Maja

Radijski misijon

Te posebne vsebine smo poimenovali Radijski misijon. Na Radiu Ognjišče vam jih pripravljamo vsak dan, vendar le še do 4. aprila. Ekskluzivne vsebine so v krajših sklopih razporejene skozi ves dan: nagovori, pogovori, svete maše, svetovalnice … Vse to z enim samim namenom.

 

 Radijski misijon je odličen pripomoček pri osebni in duhovni rasti. Večkrat se vrnem k tem podkastom, ko si vzamem čas zase. Marko

Še danes pa se brezplačno naročite na podcast radijskega misijona in prejmite tudi vse tiste vsebine, ki ste jih že zamudili. Sproti pa v svojo podcast aplikacijo prejmete tudi vse nove prispevke. Naročite se še danes in si zagotovite najbolj doživeto veliko noč do zdaj. 

Podkasti Radia Ognjišče

Seveda. Vse vsebine radijskega misijona so vam brezplačno na voljo tudi v avdio arhivu Radia Ognjišče.

avdio.ognjisce.si

Radijski misijon mi je pomagal pri osebnem odnosu z Bogom in mi pokazal lepoto žive vere. Maja

Radijski misijon se je že začel, zato ne odlašajte in se čim prej pridružite.

Za vodilno misel smo izbrali vprašanje: Si upaš živeti?, ki je še kako aktualno v razmerah pandemije virusa COVID 19. Srečanje s koronavirusom je tudi srečanje s strahom in s številnimi vprašanji. Kmalu ugotovimo, da vseh odgovorov ne bomo našli pri ljudeh. Zato se moramo obrniti na Boga. In to je imenitna priložnost.

Seveda pa mu prisluhnite tudi v živo na frekvencah Radia Ognjišče. Ekskluzivne vsebine so v krajših sklopih razporejene skozi ves dan.

Letošnja velika noč je lahko najlepša. Samo od vas je odvisno, kako se boste odločili.

Radijski misijon je odlična priprava na veliko noč. Janez

Radijski utrip
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...