Maja Morela ČukMaja Morela Čuk
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar

Sv. Hieronim nas vabi k živi razlagi Božje besede

Slovenija | 01.10.2018, 07:59 Marjana Debevec

V arheološkem parku Zgodnjekrščansko središče v Ljubljani je bila včeraj popoldne maša v čast godovnjaka, sv. Hieronima. Ob emonski krstilnici iz 5. stoletja je mašo v Hieronimovem jeziku, latinščini, daroval frančiškan p. Miran Špelič.

V nagovoru je spomnil na to, da je Hieronim pomemben razlagalec Svetega pisma. Tudi mi smo po njegovih besedah poklicani k preučevanju Božje besede, da bi jo lahko razumeli. Božja beseda namreč ni bila napisana za pretekle čase, ampak je napisana, razlagana in posredovana tudi nam danes, da bi tudi mi postali njena živa razlaga, piše druzina.si.

Ob koncu maše je p. Špelič napovedal še Hieronimovo leto ob 1600. obletnici njegove smrti, ki ga bomo obhajali leta 2019 in 2020.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Udeleženci okrogle mize tedna za življenje - z mikrofonom Tomaž Merše (photo: Marjana Debevec) Udeleženci okrogle mize tedna za življenje - z mikrofonom Tomaž Merše (photo: Marjana Debevec)

Bo pesem "Mama je ena sama" kmalu prepovedana?

Zaključujemo teden za življenje, katerega eden od osrednjih dogodkov je bila sredina okrogla miza na temo: moški in ženska je izvorni načrt. V pogovoru so sodelovali trije zakonski pari, ki so ...

Če imamo močne sadike z golimi koreninami, jih sadimo jeseni, sicer pa rajši spomladi (photo: Stan Slade / Unsplash) Če imamo močne sadike z golimi koreninami, jih sadimo jeseni, sicer pa rajši spomladi (photo: Stan Slade / Unsplash)

Jesenska nega jagodičevja za obilno letino

Čeprav ob besedi jagodičevje največkrat pomislimo na jagode, maline, borovnice, robide, kosmulje in ribez, je jagodičevja iz leta v leto več. V Svetovalnici smo se ustavili ob nekaterih opravilih, ...

Marko Železnik (photo: osebni arhiv) Marko Železnik (photo: osebni arhiv)

Ko mami moli za tvoj »biznis«

V prostorih gradu Bogenšperk obratuje Krčma na gradu, katere vodenje je nedavno prevzel mladi kuharski šef Marko Železnik, ki se je že od svojega 15. leta izobraževal in izpopolnjeval na ...