Gonja proti krščanstvu tudi med velikonočnimi prazniki

Slovenija | 06.04.2010, 15:01

Ob obisku Dalajlame v Sloveniji je sporočilo za javnost napisala predsednica Nove Slovenije Ljudmila Novak, ki je povedala, da se je s tibetanskim voditeljem dalajlamo srečala že v Evropskem parlamentu v Bruslju. Kot borec za človekove pravice, Nobelov nagrajenec za mir in tibetanski verski voditelj je po njenih besedah zagotovo pomembna osebnost in preizkušen mož, ki mu velja prisluhniti.

Glede na pomanjkanje vrednot v Sloveniji je vsako srečanje ali prireditev, ki Slovence spodbuja k razmisleku o krizi vrednot v družbi, dobrodošlo. Novakova je še prepričana, da človek poleg telesne hrane potrebuje tudi duhovno. To se še posebej pokaže v času krize, ko potrebujemo še več duhovne moči, da premagamo stiske in ohranimo notranji mir. Ob tem pa je spregovorila tudi o nikoli končani gonji proti krščanstvu.

Glavne novice so bile povezane s pedofilijo

Slovenci smo se po besedah Ljudmile Novak celo tisočletje hranili z duhovno hrano iz Svetega pisma. Krščanstvo je oblikovalo našo kulturo, običaje, vrednote, razmišljanje in tudi način življenja. Šestdeset let že v Sloveniji traja gonja proti krščanstvu in kristjanom, kar pomeni zaničevanje slovenskih korenin, vrednot naših prednikov in s tem tudi vrednot in kulture slovenskega naroda, je zapisala Novakova. Ob največjem krščanskem prazniku so bile med glavnimi novicami pri poročilih na prvem programu nacionalnega radia pedofilija v Cerkvi in med duhovniki. Ta dejanja so po besedah Ljudmile Novak vsega obsojanja vredna in se jih verniki zaradi slabosti nekaterih duhovnikov in cerkvenih dostojanstvenikov sramujemo in jih ne odobravamo. „Ne morem pa se strinjati s posploševanjem in pripisovanjem teh dejanj vsej Cerkvi in celo vsem vernikom“, je dodala.

Po njenih besedah največji krščanski praznik velika noč ni čas za pranje umazanega perila. „Ali si slovenski verniki res ne zaslužimo spodobnih verskih oddaj na slovenskem nacionalnem radiu?“, se je vprašala Novakova. Na televiziji jih je bilo namreč kar nekaj. Če vsi ugotavljamo, da je kriza v Sloveniji predvsem zaradi krize vrednot, bi si morali še bolj prizadevati za spodbujanje oddaj, ki govorijo o spoštovanju vrednot, je še zapisala Ljudmila Novak.

 

Slovenija
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...