Nataša Ličen
Nataša Ličen je voditeljica na Radiu Ognjišče.
Jon Kanjir je med številnimi zanimanji, ki jim posveča svoj čas in talente, tudi prostovoljec pri Slovenskem društvu Hospic. Na vprašanje, od kod odločitev za vstop v svet, ko se ljudje poslavljajo od življenja, odgovori: »V prvi vrsti zaradi ljubezni do življenja. Čeprav se zdi, da sta to nasprotujoča si svetova, sta zelo povezana. Ker smrti brez življenja ni. Najprej je življenje, in prav življenje je tisto, ki lahko naredi smrt lepo in ki daje smrti občutek hvaležnosti.
Odnosi med ljudmi so bili včasih razmeroma usklajeni, na enak način kot arhitektura. Kadar je detajl skladen s celoto, govorimo o lepoti. Še bolj kot skladnost v arhitekturi, je pomembna skladnost med ljudmi. Če bi delovali skladno, vojn ne bi bilo, lepše in bolj mirno bi živeli. Elementi našega življenja bi lahko bili na višji stopnji kulture. Kultura združuje sodelovanje vseh elementov, v arhitekturi lahko to pokažemo, med ljudmi težje – toda prav zato je lahko med ljudmi učinek večji.
V sklopu Socialne akademije deluje tudi portal razgledan.si. Namen je s privlačnimi in interaktivnimi vsebinami o državi, družbi in politiki usposobiti državljanke in državljane za poln prispevek k boljšemu svetu. S tem želijo odgovoriti na izziv nizke državljanske pismenosti pri nas in na demokratični deficit, ki ga le-ta povzroča.
Pride čas, ko je treba stopiti z odra, čas, ko stvari prevzamejo drugi. Ne zato, ker bi se izpeli ali izpraznili, ampak zato, da si vzamemo čas zase, za svojo družino, da pogledamo nazaj, kako je bilo. Nazaj gledamo - vsak jaz zato, da vidimo, kje smo bili in kam gremo, da prepoznamo izzive, ki so pred nami. V življenju dostikrat izgubimo kompas - priznajmo, zato je treba vsake toliko nekoliko popraviti smer.
Darja Lovšin je ustanoviteljica Zavoda Diabetes, v sklopu katerega so leta 1995 začeli izdajati revijo Dita, ki jo ureja, je tudi avtorica več knjig. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov, kar ji je dalo širši pogled. Prva pri nas je v Velikem kuharskem vodniku za diabetike celovito združila strokovno znanje o vplivu hrane na krvni sladkor in kuharsko veščino. V studiu smo jo gostili ob izidu njene zadnje, pete knjige "Diabetična kulinarika".