Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Rok MihevcRok Mihevc

Matjaž Merljak

Matjaž Merljak (1975) je voditelj na Radiu Ognjišče. Od leta 2000 pokriva tudi področje Slovencev po svetu. Redno sodeluje z mediji, kulturnimi, verskimi in političnimi zastopniškimi organizacijami v zamejstvu in izseljenstvu. Širok in dober vpogled v tematiko krepi z obiski in neposrednimi stiki na terenu.

  • Potica (photo: Boris B.Voglar / Dobrote Slovenskih kmetij)
    23.12.2021, 09:22

    Sestra Nikolina in recept za potico

    Sestra Nikolina priporoča, da pravočasno pripravite sestavine. Med njimi ne sme manjkati rum oz. žganje. Pa veste zakaj? In na kaj paziti, da skorja ne bo odstopila?

  • S. Nikolina (photo: Izidor Šček)
    03.12.2021, 13:32

    Ni še prepozno za Miklavževe piškote

    Najbolj običajni so iz krhkega ali linškega testa, strojni keksi, na testomat, medenjaki ... Sestra Nikolina nam je zaupala nekaj receptov.

  • Ne zapirajmo se, poiščimo pomoč, pogovor razumevajočega.  (photo: PixaBay)
    23.11.2021, 08:15

    Za to, da prideš po pomoč na Karitas, je tudi potreben pogum

    Svojo zgodbo nam je zaupala neimenovana prejemnica pomoči Škofijske karitas Maribor, ki je kar trikrat prišla do vrat Karitas in se trikrat obrnila, ker ji je bilo nerodno, ker ni zbrala poguma, da bi prosila za pomoč.

  • Ministrica Jaklitsch z otroki v vrtcu (photo: USZS)
    17.11.2021, 09:51

    Bogato kulturno delovanje, učenje slovenščine na prostovoljni ravni

    Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je na ponedeljkovem obisku v Gradcu srečala tako z otroci v vrtcu kot študenti in predstavniki slovenskih organizacij na avstrijskem Štajerskem. Velik poudarek namenjajo kulturnem delovanju, zavedajo se tudi velikega pomena učenja slovenskega jezika, a to je urejeno le na prostovoljni ravni.

  • S. Nikolina (photo: Izidor Šček)
    13.11.2021, 08:12

    S sestro Nikolino pripravimo jedi za martinovanje doma

    Pečena gos ali raca, rdeče zelje, mlinci, pečena jabolka ... v to sodi k jedem ob martinovanju. Ker bo ta letos v domačem krogu, smo sestro Nikolino v Svetovalncii prosili za nasvete in recepte.