Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Kolo je prejela Ana Arnuš Smolej iz Kamnika (foto: Matjaž Merljak)
Kolo je prejela Ana Arnuš Smolej iz Kamnika | (foto: Matjaž Merljak)

Ognjišče je naročila svojemu bratu in nato ...

Slovenija | 02.12.2022, 11:14 Matjaž Merljak

Naročniška akcija revije Ognjišče je prišla do sklepa. Nagrade so podeljene! Glavno nagrado, kolo Pony, je prejela Ana Smolej Arnuš iz Kamnika, ki je Ognjišče za eno leto naročila svojemu bratu. Razmišlja, da bi ga še komu.

Bogate vsebine so tiste, ki so gospo Ano spodbudile k temu, da bi Ognjišče podarila. "Rada bi, da tudi preberejo, ker Ognjišče ima tako bogate vsebine," je dejala in jih nato nekaj tudi naštela: članki Marka Rijavca, kuharski nasveti sestre Vendeline, zapisi Gregorja Čušina o svetnikih in cerkvah ...

Kar pa se vožnje s kolesom tiče: "Izpit za kolo imam še iz šolskih let, a se bom z njim previdno vozila." Tudi zato, ker ima osteoporozo in ker je pred petimi leti s kolesom padla. Hvala Bogu, brez posledic.

Pony jo spremlja že nekaj časa: "Iz dijaških let. Za maturo sem dobila Rogov, pravi originalni Rogov Pony ... Oče mi ga je kupil za darilo," zaključi s solzami v očeh.

Zgovorna in dobrovoljna prejemnica nagrade dodaja, da bo še delala reklamo za Ognjišče - revijo in radio. Želi si, da bi ljudje revijo brali, le ne dali na stran.

V teku je že nova naročniška akcija. Med vsemi novimi naročniki na Ognjišče, ki se naročite (sebe ali druge) do konca februarja 2023, bodo znova izžrebali deset nagrajencev. Glavna nagrada bo znova kolo Pony.  

Kolo je prejela Ana Arnuš Smolej iz Kamnika
Kolo je prejela Ana Arnuš Smolej iz Kamnika © Matjaž Merljak

Slovenija
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv) Natalija Hormuth (photo: Osebni arhiv)

Zakaj je glas pot, ki vodi do harmonije?

Natalija Hormuth je profesorica latinščine in francoščine, svetovalka za celostno življenje in zdravje, coaching za vodenje z vrednotami, coaching za zavestno uporabo svojega glasu in solo pevka.

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...

O avtorju